11 Eylül'ün yıldönümünde ortalığı ayağa kaldıran gelişme: 'Öldü' denilen teröristin videosu çıktı

ABD'nin New Yok kentindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne terör örgütü El Kaide'nin uçaklarla düzenlediği saldırının yıldönümünde flaş bir gelişme yaşandı. Usame Bin Ladin'in ölümü sonrası örgütün liderliğini üstlenen ancak geçen yıl öldüğü açıklanan Ayman El Zevahiri'nin videosu çıktı. Terör örgütünün medya organlarında yayınlanan videoda Zevahiri'nin sağlıklı göründüğü dikkat çekti.

11 Eylül saldırılarının 20. yıldönümünde, El Kaide'nin resmi medya kolu as-Sahab, grubun öldüğü söylenen lideri Ayman El Zevahiri'nin 60 dakikalık bir video açıklamasını yayınladı. Telegram'da yayınlanan belgesel tarzı videonun başlığı ise, 'Kudüs Yahudileştirilmeyecek'.

VİDEODA TAMAMEN SAĞLIKLI GÖRÜNÜYOR

Usame bin Ladin'in ardından El Kaide'nin komutasını devralan Zevahiri, uzun süre yeraltında kaldı, hastalıktan öldüğü haberi de Kasım 2020'de açıklandı. Bu olaydan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ancak Cumartesi günü yayınlanan yeni videoda Zevahiri tamamen sağlıklı görünüyordu.11 Eylül sabahından bu yana, Sahab medyası bazı Telegram kanallarında, yakında geleceklerine dair tanıtımlar yayınlamaya başladı.

11 Eylül'ün yıldönümünde ortalığı ayağa kaldıran gelişme: 'Öldü' denilen teröristin videosu çıktı

KİTABI YAYINLANDI, ARDINDAN VİDEO GELDİ

Bunun ardından bir Telegram kanalında, Zevahiri'nin yazdığı ve El Kaide'nin geleceğini anlattığı 852 sayfalık kitap yayınlandı. Kitabın, Nisan 2021'de yazıldığına inanılıyor.Kitabın yayınlanmasından saatler sonra, Zevahiri'nin 2020'de öldürülen birçok El Kaide teröristini andığı ve övdüğü 60 dakikalık video yayınlandı. Videoda Afganistan'daki son gelişmelerden veya Taliban rejiminin dönüşünden bahsedilmedi ancak Zevahiri, 20 yıllık savaşın ardından Amerika'nın 'kırıldığını ve parçalandığını' ve nihayet Afganistan'ı terk ettiğini söyledi.Videoda Zevahiri, 'Amerika'nın kalbini yaralayan' ve 'daha önce hiç yaşamadığı acıları yaşatan' 11 Eylül saldırganlarını andı. Zevahiri, o dönem örgütün lideri Usame Bin Ladin'den sonraki ikinci kişiydi.

11 Eylül'ün yıldönümünde ortalığı ayağa kaldıran gelişme: 'Öldü' denilen teröristin videosu çıktı - Resim : 2

RITA KATZ: ARALIK AYINDAN SONRAKİ OLAYLARA ATIFTA BULUNUYOR

Cihatçı örgütlerin internet üzerindeki faaliyetlerini izleyen Amerikan sivil toplum kuruluşu Site Intelligence Group'un direktörü Rita Katz, Twitter hesabın yaptığı analizde, "Video, El Kaide liderinin ölmediğini kanıtlıyor gibi görünüyor çünkü ölüm söylentilerinin su yüzüne çıktığı Aralık ayından sonraki olaylara atıfta bulunuyor" dedi.Bununla birlikte, Zevahiri'nin Taliban ve Afganistan konusunda hiç değinmemesinin de, 'şüpheli' olduğunu vurguladı. Direktör Katz, "ABD'nin Afganistan'ı terk etmesine dair söyledikleri, Washington'ın askerlerini parça parça çektiği daha eski bir tarihe de ait olabilir" diye konuştu.

 

11 Eylül'ün yıldönümünde ortalığı ayağa kaldıran gelişme: 'Öldü' denilen teröristin videosu çıktı ile ilgili etiketler 11 Eylül video terörist El Kaide Ayman El Zevahiri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.