11 bin kişiyi namaz ve müzik programlarıyla ByLock'a yönlendirdiler

FETÖ tarafından ByLock’a yönlendirilen kişilerin, ByLock kullanmadıkları halde namaz ve müzik programları üzerinden FETÖ’nün tuzağına çekildikleri anlaşıldı

FETÖ'nün 11 bin 480 kişiyi sürüklediği ByLock tuzağıyla ilgili detaylar netleşiyor. Gerçek ByLock kullanıcılarını 'perdelemeyi' hedefleyen FETÖ, firari eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı'ya 'Mor Beyin' diye bir platform kurdurdu. ByLock'la ilgisi olmayan, sadece namaz vakitlerini takip ettiğini ve müzik dinleyip otomobil baktığını düşünen vatandaşlar da namaz vakitleri için alarm kurduklarında söz konusu program üzerinden bylock.net adresine bağlantı verildiği için sanki ByLock kullanıcısı gibi gözüktü.

PROGRAMDA 'İZ' BIRAKTILAR
Sabah'ın haberine göre, yapılan yargılamalar sırasında ByLock'ta herhangi bir yazışması olmayan, örgütle hiçbir ilişkisi görülmeyen, sadece kriptolu programda "iz" bıraktığı belirlenen kişiler ortaya çıktı. Eski TÜBİTAK çalışanı olan Yasin Alpen'in de "Namaz Vakitleri TR" ve "Kıble Pusulası" adlı programlar üzerinden masum insanları, ByLock'a yönlendirdiği tespit edildi. Alpen, Almanya'ya firar etti. ByLock kullanıcısı FETÖ'cüler ayrıca, çalıştıkları kurumun ve arkadaşlarının internetini kullanarak binlerce kişinin ByLock ağına takılmasına neden oldu ve internetini kullandıkları kişileri de mağdur etme yolunu seçti.

11 bin kişiyi namaz ve müzik programlarıyla ByLock'a yönlendirdiler ile ilgili etiketler FETÖ ByLock
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.