100'den fazla hastada hepatit ve HIV tehlikesi

Belçika'da bulunan bir hastanede iyi temizlenmeyen tıbbi cihazlar nedeniyle 110 kişinin hepatit veya HIV virüsü kapmış olmasından korkuluyor. Durumun kesin olarak saptanabilmesi için hastalara çeşitli testler yapılacak.

Olay Belçika'nın Anvers kentinde yaşandı. Ekim ayında, endoskopi ve kolonoskopi cihazlarının gerekli şekilde temizlenmediği ortaya çıktı.

TRT Haber'in haberine göre: Bu cihazlar ile muayene edilen 110 hastanın, hepatit ya da AIDS'e yol açan HIV virüsü kapmış olabilecekleri açıklandı.

TEST YAPTIRMALARI İÇİN MEKTUP GÖNDERİLDİ

Hastane, virüslerin kuluçka dönemini de hesaba katarak, muayene edilen hastalara, gerekli testlerden geçmeleri için mektup gönderdi.

110 hastaya, hepatit ya da HIV virüsü bulaşıp bulaşmadığının saptanması için kan testi ile birlikte koronavirüs testi de yapılacak.

100'den fazla hastada hepatit ve HIV tehlikesi ile ilgili etiketler Belçika Hastane HIV hepatit
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.