1000 TL Yardım Parası için Kapsam Dışı ne demek? Kapsam Dışı Uyarısı ne Anlama Geliyor?

Kapsam Dışı Ne Demek? 1000 TL pandemi sosyal yardım parası için e-devlet'ten başvuru yapan milyonlarca vatandaş, başvuru sorgulama sayfasında kapsam dışı uyarısıyla karşılaştı. Peki kapsam dışına çıktı ne demek? 1000 TL sosyal yardım kapsam dışı ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde...

Kapsam Dışı ne demek? Kapsam dışı uyarısı alan ve 1000 TL sosyal yardım parasını almak için bekleyen batandaşlar aramalara başladı. Virüs salgını nedeniyle 1000 TL sosyal yardım parasına başvuran vatandaşlar başvuru sayfasında kapsam dışı uyarısı aldı. Peki kapsam dışına çıktı uyarısı ne anlama geliyor? Kapsam dışına çıkanlar 1000 TL yardım parası alamayacak mı? İşte yanıtı...


PANDEMİ KAPSAM DIŞI NE DEMEK?

Pandemi kapsam dışı uyarısı alan kişiler bu başvurudan faydalanmazlar. E-Devlet üzerinden yapılan yardımlara her vatandaşın başvurma hakkı bulunmuyor.

KİMLER 1000 TL YARDIM PARASI ALABİLECEK?

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

BAŞVURULARDA GELİR KISTASI ŞARTI YOK

Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.

Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.

1000 TL Yardım Parası için Kapsam Dışı ne demek? Kapsam Dışı Uyarısı ne Anlama Geliyor? ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım kapsam dışı ne demek kapsam dışı uyarısı 1000 TL
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.