1000 TL Pandemi sosyal destek ön başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardımlaşma başvuru formu!

1000 TL Pandemi sosyal destek ön başvurusu nasıl yapılır? 3. fazı başlayan 1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvurularına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İşte, sosyal yardımlaşma başvuru formu!

3. faz kapsamında 1000 TL pandemi sosyal yardım başvurularının ne zaman ödeneceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu bağlamda; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi olan ailelere verilmesi planlanan 1000 TL sosyal yardım parası gün içerisinde araştırılıyor.

Dünyayı etkileyen ve ülkemizde de hissedilen koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerin yanında yer alan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1000 TL sosyal yardım parası ile az da olsa desteğine her koşulda devam ediyor. Vatandaşlar tarafından takibi yapılan 1000 TL pandemi başvuru sonuçları ise E Devlet sistemi üzerinden her an sorgulanabiliyor. Sosyal yardım paraları ise vatandaşların evlerine PTT’lerde yoğunluk yaşanmaması adına görevliler tarafından bizzat elden ulaştırılıyor. Peki, 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizin devamında…

1000 TL PANDEMİ BAŞVURUSU SONUCUNA NASIL ULAŞILIR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” sistemi şehit yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi gibi türevler E Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. 1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvuru sonuçları da tıpkı bunlarda olduğu gibi E Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor.

1000 TL Pandemi sosyal destek ön başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardımlaşma başvuru formu!

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E Devlet üzerinde Pandemi Sosyal Destek Programı üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası için 3. faz başvuruları devam ediyor.

Bu bağlamda; TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0-Pazartesi
2-Salı
4-Çarşamba
6-Perşembe
8-Cuma

günlerin de başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde de herhangi bir sınırlama olmasızın herkes sosyal yardım parası için başvuruda bulunabilir.

1000 TL sosyal yardım parası başvurusu için öncelikle ilk adımda TC Kimlik Numarası, isim soy isim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışıyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgiler kişinin kendisinden talep edilecek.

Bu işlemlerin akabinde ise devam et butonuna basılarak sonraki sayfalarda kontroller yapılarak işlemler tamamlanmış olacak.

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvuruları, E Devlet sistemi üzerinden TC Kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. Ayrıca başvuru süreçleri de E Devlet üzerinden anlık olarak takip edilebilmektedir.

- Değerlendirmeler kişi bazlı olarak değil hane sayısına göre yapılmaktadır.
- Aynı hane içerisinde birden çok kişinin başvuru yapması durumunda tek başvuru değerlendirmeye alınacaktır.

Bunlar haricinde;

- Daha önceden faz 1 ve faz 2’de destek alan ailelere,
- 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçilerine,
- 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlara,
- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlara (emekliler),
- İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlara,
- İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlara

bu ödemeler kesinlikte yapılmayacaktır.

1000 TL Pandemi sosyal destek ön başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardımlaşma başvuru formu! - Resim : 2

Sosyal yardım konusunda daha önceden açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine aylık 400 TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 800 TL destek verdiklerini hatırlatarak; 24 bin ailenin hesaplarına da 16,9 milyon yatıracaklarını belirtti.

Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı kapsamında aylık ödeme miktarını da yüzde 50 artırarak 100 TL'den 150 TL'ye çıkardıklarını söyleyen Selçuk, “2 aylık periyotlarla 300 TL düzenli nakdi yardım yapıyoruz. Bu kapsamda bu ay 1.200 ihtiyaç sahibine, 284 bin TL ödeme yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ayrıca bu sosyal yardımlaşmalar ile birlikte periyodik zaman aralıklarında 2 milyar lira kaynak aktardıklarını hatırlattı. Koronavirüs salgını nedeni ile mücadele dönemi içerisinde Mart ayından bu yana 1.003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na da 2 milyar liralık bir kaynak aktarımında bulunduklarını ifade etti.

Bakan Selçuk, 81 il ve genelinde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, sosyal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri açısından her ay düzenli olarak "periyodik pay" adı altında kaynak aktarımında bulunduklarını dile getirdi. Koronavirüsle mücadele kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na normalin dışında ek 4 periyodik pay gönderdiklerini belirten Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla salgın sürecinde vakıflarımıza gönderdiğimiz 715,2 milyon ek kaynak ile birlikte toplam 2 milyar TL periyodik pay göndermiş olduk” ifadelerine yer verdi.

1000 TL Pandemi sosyal destek ön başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardımlaşma başvuru formu! ile ilgili etiketler pandemi Sosyal destek sosyal yardım parası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.