100 bin aktif hasta seyahat mi etti?

Bugün bir gazetede çıkan 125 binin üzerinde kişinin seyahatinin engellendiğine ilişkin haber sosyal medyada çarpıtılarak 100 bin aktif hastanın şehirlerarası seyahate çıktığı iddiasına dönüşmüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yayılan iddiaya Twitter hesabından yanıt verdi. "100 bin aktif hastamız yok" diyen Koca, HES kodu ile engellenen yaklaşık 100 bin kişinin izolasyonda olması gereken pozitif ve temaslı kişilerin tümünü ifade ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, bir gazetedeki habere atıfla sosyal medyada yayılan yanlış bilgide, "100 bin aktif insanın şehirler arası seyahate çıktığı"nın ifade edildiğini kaydetti. 

Türkiye'de 100 bin aktif hastanın bulunmadığının altını çizen Koca, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bahse konu yaklaşık 100 bin kişi o tarihe kadar seyahati HES kodu sayesinde engellenmiş, izolasyonda olması gereken pozitif ya da temaslı kişileri ifade ediyor.

HES kodu ile toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeye çalışan 125 bin 246 kişi riskli olduğu için engellenmiştir. Bu sayı HES kodu kullanmaya başladığımız tarihten bu yana toplam engellenen kişi sayısını ifade etmektedir. HES kodu kullanımını yaygınlaştırmak temel hedeflerimizden biri. Güvenli alan kullanımı HES kodu ile mümkün. Mücadele birlikteliği hepimizi virüsten kurtaracak olan güçtür."

100 bin aktif hasta seyahat mi etti?

100 bin aktif hasta seyahat mi etti? ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı HES kodu kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.