10 ülke büyükelçiliğinden küstah açıklama: Osman Kavala derhal serbest bırakılsın

Başta ABD olmak üzere Türkiye'de bulunan 10 ülke büyükelçiliği, tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala için ortak açıklama yaptı. Doğrudan Türk yargısına ve içişlerine müdahele anlamına gelen açıklamada Kavala'nın derhal serbest bırakılması istendi.

Türkiye'nin ABD başta olmak üzere Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri, 4 yıldır tutuklu yargılanan Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği, Gezi Parkı ilgili davada 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında Twitter üzerinden bir yazı yayınladı. Türkiye'nin içişlerine doğrudan müdahale olan paylaşımda, "Bugün, Osman Kavala’nın tutuklanmasının dördüncü yıl dönümü. Hakkında devam eden dava, Türkiye’de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürmektedir." denildi.


"DERHAL SERBEST BIRAKILMALI" ÇAĞRISI

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yayınlanan "Osman Kavala’nın Dört Yıldır Tutuklu Bulunmasına İlişkin Açıklama" başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz."

10 ülke büyükelçiliğinden küstah açıklama: Osman Kavala derhal serbest bırakılsın ile ilgili etiketler Osman Kavala ABD Ankara Büyükelçiliği Türkiyenin içişlerine müdahale
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.