10 Şubat Van'da okullar tatil mi? Yarın kar tatili var mı?

10 Şubat Van'da okullar tatil mi? Yarıyıl tatilinin bitmesiyle birlikte öğrenciler ders başı yaptı. Ülke genelinde çoğu ilde okullar kar yağışı nedeni ile tatil edildi. Birçok kişi Van'da 10 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmediğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, 10 Şubat Van'da okullar tatil mi? Yarın kar tatili var mı? Detaylar haberimizde..

10 Şubat Van'da okullar tatil mi? Kış aylarının gelmesi ile beraber soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. 10 Şubat’ta okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Ülke genelinde kar yağışının etkin olması ile birçok okuldan tatil açıklaması gelmeye başladı. Van'da okullar tatil mi? sorusu araştırılmaya devam ediliyor. Peki,10 Şubat Van'da okullar tatil mi? Yarın kar tatili var mı? Detaylar haberimizde..

kar ile ilgili görsel sonucu

10 ŞUBAT VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya, Bilecik, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güneyi, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden; oluşabilecek olumsuzluklara (soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Kıyı kesimlerde hafif ve orta, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava durumu ile ilgili görsel sonucu

MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 6°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 4°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 3°C
Çok bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, -2°C
Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 7°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, -1°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, -1°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

ÇANKIRI °C, -1°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, -3°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

KAYSERİ °C, -5°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde, gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, -3°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 2°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, -3°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 3°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde, gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 0°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 3°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

TOKAT °C, -2°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

TRABZON °C, 1°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, -13°C
Çok bulutlu

KARS °C, -12°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA °C, -3°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, -8°C
Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 1°C
Parçalı bulutlu

SİİRT °C, -1°C
Çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 2°C
Parçalı bulutlu

 

10 Şubat Van'da okullar tatil mi? Yarın kar tatili var mı? ile ilgili etiketler Van Meteoroloji MEB Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kar tatili tatil 2020 Okul çığ düşmesi kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.