10 Mayıs Engelliler Haftası tatil mi?

10 Mayıs Engelliler Haftası tatil mi? 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası bugün başladı. Her günü farklı bir anlam ile kutlanan Engeliler Haftasında tatil olup olmadığı da internette araştırıllıyor. Resmi tatil mi sorusunun yanı sıra, engelliler izinli mi, Engelliler Haftasında engellilere tatil var mı sorularına yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu inceledik ve haberimize ekledik. Peki 10 Mayıs Engelliler Haftası tatil mi? İşte detaylar...

10 Mayıs Engelliler Haftası tatil mi? Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok özel gün ve hafta bulunuyor. Bunlardan biri de 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası. Merak edilen konu ise 10 Mayıs Engelliler Haftası resmi tatil mi ve engelliler izinli olacak mı. Konu hakkında tüm ayrıntılar ve merak edilen soruların yanıtı haberimizde. Peki 10 Mayıs Engelliler Haftası tatil mi 2019? İşte ayrıntılar...

10 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI TATİL Mİ?

Özürlülere ilişkin olarak yayımlanmış 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi özürlülere iki durumda idari izin hakkı tanımıştır. Genelgenin 3 nolu bölümü şu şekildedir:

“3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.” Denildiğinden 2019 Yılı Engelliler Haftasının ilk günü olan 10 Mayıs Cuma günü ile Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık 2019’a denk gelen Salı günü engelli kamu çalışanları idari izinli olacaklar.

ENGELLİLİK NEDİR?

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır.

ENGELLİLER GÜNÜ VE ENGELLİLER HAFTASI NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir.

Bu aktiviteler genellikle ücretsiz olup, gönüllülüğe dayanmaktadır. Hükümet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bu günün kutlanması çeşitlilik göstermektedir. Her yıl bu gün için değişik bir tema edinilmektedir.

ENGELLİLER HAFTASI NE ZAMAN?

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işle¬nir. Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını kararlaştırmıştır.

10 Mayıs Engelliler Haftasının açılışı
11 Mayıs Görmeyenler günü
12 Mayıs İşitme ve Konuşma Kusurluları günü
13 Mayıs Ortopedik Engelliler günü
14 Mayıs Zekâ ve Ruhsal Engelliler günü
15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü
16 Mayıs Engelliler Haftasına genel bakış.
2019 yılında ise ; 10 Mayıs Cuma ile 16 Mayıs Perşembe günlerini içene alan hafta Engelliler Haftasıdır.

2019 3 Aralık Salı de Uluslararası Engelliler Günüdür.

10 Mayıs Engelliler Haftası tatil mi? ile ilgili etiketler 2019 10 Mayıs Engelliler Haftası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.