10 Kasım'da bayrak asılır mı? Kasım'da bayraklar neden yarıya indirilir?

Bayrakların yarıya indirilmesi geleneği çok eskilere dayanmaktadır. Özellikle önemli devlet adamlarının ölüm yıldönümlerinde bayraklar güneşin batışına dek yarıya indirilir; ynı günbatımında ise göndere çekilir. Peki 10 Kasım'da bayraklar neden yarıya indirilir? 10 Kasım'da bayrak asılır mı?

10 Kasım Atatürk'ü anma gününde bayraklar yarıya indirilir. Ulusal, Milli yas günlerinde anma eylemleri esnasında bayraklar yarıya indirilir. Bu karar çoğunlukla önemli bir devlet adamının ölümü ve cenazesi dolayısıyla devlet tarafından alınır.

Diğer yandan ulusal yas ilan edilen doğal afet, savaş ve terör saldırısı gibi durumlarda da TBMM hariç tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirilebilir.

10 KASIM'DA BAYRAKLAR NEDEN YARIYA İNDİRİLİR?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. ölüm yıldönümünün gerçekleşeceği 10 Kasım 2021 tarihinde TBMM hariç diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında güneşin batışına dek bayraklar yarıya indirilir. Bunun nedeni Atatürk'ün ölümünün tüm Türkiye'de ulusal yas ilan edilmiş olmasındandır.

10 Kasım'da bayrak yarıya iner mi? - Son Dakika Haberleri İnternet

10 Kasım Bayrak asılır mı?

Vatandaşların 10 Kasım Bayrak asılır mı sorusuna da yanıt aradığı görülüyor. Hemen belirtelim 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde bayrak asılır.

Bayraklar Neden Yarıya İndirilir?

Ulusal yaslarda bayrakların yarıya indirilmesi geleneği oldukça uzak bir tarihe dayanır. Savaş kaybeden gemi, savaş sonrasında galip geminin bayrağını asmaktaydı. Bunu yapabilmek içinse kendi bayrağını yarıya indirip savaş galibi geminin bayrağının göndere çekilmesi gerekiyordu. Bugün bile bu gelenek hangi ulustan olursa olsun devam ettiriliyor.

 

 

10 Kasım'da bayrak asılır mı? Kasım'da bayraklar neden yarıya indirilir? ile ilgili etiketler 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü 10 kasım bayrak asılır mı 10 kasım bayrak neden yarıya indirilir ulusal yas nedir milli yas nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.