10 Ekim 2019 evde bakım maaşı yatan iller! 6 ilde yatırıldı!

10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşına gerçekleştirilen zam sonrası güncel hali 1383 TL'ye yükseldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışmaları arasında bulunan evde bakım maaşının ekim ayında hangi illerde yatırıldığı merakla araştırılıyor. İşte 10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller! Detaylar haberimizde...

10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller! Gelen haberlere göre ekim ayında evde bakım maaşları 6 ilde yatırıldı.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önemli çalışmaları arasında yer alan evde bakım maaşı hasta bakıma muhtaç yakınlarına bakan vatandaşlara ödenen maaştır. İşte 10 Ekim evde bakım maaşı yatan iller! Detaylar haberimizde...

Gelen haberlere göre; 10 Ekim günü Amasya, Balıkesir, Samsun, Karabük, Çorum, Konya'da evde bakım maaşları hesaplara yattı.

SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar,SMS ile sorgulama gerçekleştiribiliyor.Sorgulamayaı yapmak için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndermek gerekiyor. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 sms ücreti operatörünüz tarafından alınır.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilen hasta bakım parası ne kadar? Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK

1979 yılında Ordu’da doğdu. İlk ve ortaöğretimi süresince sırasıyla İzmir, Siirt ve Giresun illerinde okuduktan sonra 1996 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.Türkiye 49.su olarak Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünü tam burslu olarak kazandı; İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte üçüncüsü olarak mezun oldu. 2000 yılında Michigan Üniversitesi ekonomi doktorasına burslu olarak kabul edildi.

Alan değiştirerek Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına başladı; araştırma görevlisi olarak işletme ve muhasebe dersleri verdi.

Aynı üniversitede Muhasebe ve Enformasyon Sistemleri üzerine yüksek lisansını tamamladıktan sonra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ankara Merkezi (SESRIC) İstatistik ve Enformasyon Departmanı’nda araştırmacı ve kıdemli araştırmacı olarak çalıştı.

Toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi çeşitli konularda veri tabanları, anketler ve raporlar hazırladı.

2015 yılından beri İslam İşbirliği Teşkilatı İstatistik ve Enformasyon Direktörü olan Selçuk, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programlarının koordinatörlüğünü üstlendi.

İİT İstatistik Komisyonu çerçevesinde uluslararası kuruluşlar ile işbirliğini sağladı; uluslararası toplantılar düzenledi.

Sivil toplum alanında da çeşitli faaliyetlerde bulunan Selçuk, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evlidir.

10 Ekim 2019 evde bakım maaşı yatan iller! 6 ilde yatırıldı! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 10 Ekim sorgulama ekranı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.