10 bin Kitapyurdu hesabı çalındı mı?

Popüler kitap alışveriş sitesi Kitapyurdu‘na üye binlerce kişinin hesabının çalındığı öne sürüldü. Ekşi Sözlük'te gündeme gelen iddiada üyelerin siteye kayıtlı kredi kartlarından harcamalar yapıldığı belirtildi. Firmadan yapılan açıklamada ise iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğu belirtilerek "Kitapyurdu’nun kredi kartı bilgilerinizi saklamadığı bilgisini tüm kitapkurtlarına ve kamuoyuna güvenle bildiririz." denildi.

Popüler kitap alışveriş sitesi Kitapyurdu‘nun kötü niyetli kişiler tarafıdan siber saldırıya uğradığı ve yaklaşık 10 bin hesabın çalındığı iddia ediliyor.

Gerçekleştirilen saldırı, bir kullanıcının hesabında yapılan harcamayı fark etmesi sonucu ortaya çıktı.

Ekşi Sözlük'te yapılan paylaşıma göre; olayı fark eden kullanıcı, Kitapyurdu hesabından puan harcaması ile alışveriş yapıldığına dair bir e-posta bildirimi aldı.

ÇALINAN HESAPLAR TELEGRAM ARACILIĞI İLE PAYLAŞILDI

 Aldığı e-postadan sonra alışveriş yapan kişininin adresini ve telefon numarasını kargo adresi olarak girdiğini fark eden mağdur kullanıcı, işlemi gerçekleştiren kişi ile mesaj yoluyla iletişime geçti.

10 bin Kitapyurdu hesabı çalındı mı?

Daha sonra hesabı çalınan kullanıcı, alışverişi yapan kişinin 18 yaşında biri olduğunu ve hesaba bir Telegram grubu aracılığıyla rastladığını belirten cevap aldığını belirtti.

Bu konuşmadan sonra çalınan hesapların paylaşıldığı grubu bulup yöneticisi ile iletişime geçen kullanıcı, paylaşımın durdurulmasını talep ettiğini ancak bu isteğinin kabul edilmediğini ve ilginç yanıtlar aldığını ifade etti.

10 bin Kitapyurdu hesabı çalındı mı? - Resim : 2

Konuya dair detaylı bir paylaşım yapan kullanıcı, gerçekleşen olaya dair ekran görüntüleri de paylaştı. Hesabından gerçekleştirdiği alışverişe dair dekontu da paylaşan kullanıcı şimdilik 10 bine yakın hesabın çalındığını düşündüğünü belirtti.

Ayrıca olaydan sonra Kitapyurdu’nun sitesine ulaşamadığını da bildirdi.

KİTAPYURDU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kitapyurdu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada "Öncelikle böyle bir güvenlik zafiyeti olmadığı ve Kitapyurdu.com'un "hacklendiği", "bilgilerinin ele geçirildiği" vb. iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu ve Kitapyurdu'nun KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ SAKLAMADIĞI BİLGİSİNİ bütün müşterilerimize ve kamuoyuna güvenle bildiririz." denildi. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

 

10 bin Kitapyurdu hesabı çalındı mı? - Resim : 3

Hesabının çalındığını fark eden kullanıcının konuyla alakalı yaptığı detaylı paylaşıma buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

10 bin Kitapyurdu hesabı çalındı mı? ile ilgili etiketler kitap Ekşi Sözlük kitapyurdu hack
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.