10 bin kişi ölümle karşı karşıya

Bursa Osmangazi'de 35 yıl önce yapılan bir sitedeki vatandaşlar binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle evlerinde korku içerisinde kalıyor. Oldukça kötü olan binalarda yaşayan vatandaşlar her an binaları göçecek korkusuyla yaşıyor. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı site için kentsel dönüşüm talep ediliyor.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 35 yıl önce yapılan 1050 konutlarda bin 50 daire bulunuyor. Bu binalarda yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Yaşlanan binaların kolonları, temeli, duvarları çatlamış durumda. Yaşanan en küçük depremi bile güçlü hisseden vatandaşlar her an binaları göçecek korkusuyla yaşıyor. Kimi binalar ise ortadan ayrılmış durumda.

10 bin kişi ölümle karşı karşıya

Bursa'da yaşanacak orta ölçekli bir depremde yıkılması muhtemel binalarda yaşayanlar ise acil kentsel dönüşüm bekliyor. Burada yaşayan herkesi psikolojisi bozulmuş durumda tek istekleri kentsel dönüşümle sağlam binalara kavuşmak.

10 bin kişi ölümle karşı karşıya - Resim : 2

"KENDİLİĞİNDEN BİLE YIKILABİLİR"

Çatlak binalarda korkarak oturduklarını ifade eden 1050 konutları sakinleri, "Yaşadığımız binalar eski kolonları, duvarları ve temelleri çatlamış durumda, depreme bile gerek kalmadan kendiliğinden bile yıkılabilir. Biz burada korkuyla yaşıyoruz. Bursa'da olacak orta ölçekli bir depremde burada yaşayan 10 bin kişi enkaz altında kalabilir lütfen yetkililer sesimizi duysun" dedi.

10 bin kişi ölümle karşı karşıya ile ilgili etiketler Bursa deprem Osmangazi hasarlı bina
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.