1 yıldır 'hükümetsiz' olan Lübnan'da Saad Hariri, hükümeti kurmayacak

Lübnan'ın içinde bulunduğu kriz, kontrolden tamamen çıkmış durumda. Hükümeti kurması beklenen Saad Hariri hükümeti kurmayacağını açıkladı ve geri çekildi.

Lübnan’da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri, görevden çekildiğini duyurdu.

Ekonomik ve siyasi krizin şiddetlendiği Lübnan’da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri görevden çekildiği ve hükümeti kurmayacağını açıkladı.

 Dün 24 bakandan oluşan kabinesini Cumhurbaşkanı Michel Aoun’a sunan Hariri, “Sayın Lübnan Cumhurbaşkanıyla anlaşamayacağımız belli oldu. Kendimi hükümet oluşumundan muaf tutuyorum” ifadelerini kullandı.

Lübnan basınında yer alan haberlerde, Hariri’den 24 bakandan oluşan hükümette değişiklik istenildiği için hükümet kurma görevinden çekilmeye karar verdiği kaydedildi.

ÜLKE BEYRUT LİMANI PATLAMASI'NDAN BERİ HÜKÜMETSİZ!

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı Beyrut Limanı’nın 4 Ağustos 2020'deki patlamanın ardından ülke hükümetsiz kaldı.

 

1 yıldır 'hükümetsiz' olan Lübnan'da Saad Hariri, hükümeti kurmayacak ile ilgili etiketler Lübnan patlama hariri hükümet beyut
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.