1 Temmuz resmi tatil mi? 2021 Kabotaj ve Denizcilik Bayramı ne zaman?

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı olan 1 Temmuz resmi tatil mi sorusu yeniden gündeme geldi. Her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Batılı ülkelere verilmiş olan kapitülasyon hakları nedeniyle imparatorluğun kıyılarında yabancı bandıralı tekneler hizmet götürmekteydi. Ancak 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması gereğince kapitülasyonlar lağvedilirken Türkiye kabotaj hakkına kavuşmuştu.

Gerekli düzenlemeler sonrasında 19 Nisan 1926 tarihinde çıkarılan 815 sayılı yasaya göre Türkiye limanları arasında sadece Türk teknelerinin hizmet götürmesi zorunlu hale getirildi. Bu yasa aynı yıl içerisinde 1 Temmuz'da yürürlüğe girmiş oldu.

KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI NE ZAMAN?

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanmaktadır. Kabotaj ve Denizcilik Bayramı, 2021 senesinde Perşembe gününe denk gelmektedir. 2007 yılında ise kabotaj kelimesine 'denizcilik' kelimesi de eklenerek bayramın adı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı oldu.

1 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanan 1 Temmuz resmi tatil olarak kutlanmamaktadır. 1 Temmuz, 1935 yılından itibaren Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaya başlandı.

1 Temmuz resmi tatil mi? 2021 Kabotaj ve Denizcilik Bayramı ne zaman? ile ilgili etiketler 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı resmi tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.