1 Nisan Cuma sahura mı kalkılacak? 2022 ilk iftar, ilk oruç, ilk sahur ne zaman hangi gün?

On bir ayın sultanı Ramazan için sayılı günler kala 1 Nisan 2022 Cuma sahur mu sorusuna yanıt arandı. Ramazan ayının gelişiyle beraber vatandaşlar ilk iftar ne zaman, ilk oruç hangi akşam açılacak sorularının yanıtını araştırmakta. Peki, 2022 Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan il il imsakiye sonrasında 2022 yılında ilk iftar, ilk oruç ve ilk sahura ne zaman kalkılacağı merak konusu oldu. Vatandaşlarda ayrıca 1 Nisan 2022 Cuma gecesi sahura kalkılacak mı sorusunun cevabını aradı.

İlk Sahur, İlk İftar Ne Zaman?

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına az bir zaman kala ilk iftar, ilk sahur ve ilk oruç tarihi merak edildi. Diyanet tarafından açıklanan 2022 il il Ramazan imsakiyesinde soruların cevabı karşılık buldu.

1 Nisan Cuma sahura mı kalkılacak? 2022 ilk iftar, ilk oruç, ilk sahur ne zaman hangi gün?

2022 yılında Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Yani 1 Nisan Cuma gecesini 2 Nisan Cumartesi sabahına bağlayan gün sahura kalkılacak. 2 Nisan Cumartesi gününde oruçlu olunacağından ilk iftarda akşam ezanında idrak edilecek.

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar.

Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır.

1 Nisan Cuma sahura mı kalkılacak? 2022 ilk iftar, ilk oruç, ilk sahur ne zaman hangi gün? ile ilgili etiketler oruç sahur ilk
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.