1 milyon yazılımcı başvuru sorgulama ekranı BTK Akademi Başvurusu Nasıl Yapılır?

1 Milyon Yazılımcı başvuru sorgulama ekranı Hazine ve Maliye Baknı Berat Albayrak, 1 milyon yazılımcı alınacağını ve yazılım eğitimleri vereceğini açıkladı! En az lise mezunu adaylara olanak veren 1 milyon yazılımcı eğitimleri başladı. BTK Akademi Eğitim Portalı'nda Yazılımcı olmak isteyen adaylar, başvuru sorgulama ekranına ulaşabilirler. BTK Akademi Eğitim Portalı 1 milyon yazılımcı başvuru sorgulama ekranı ve lise mezunu yazılımcılara rehberlik detayları haberimizde...

1 Milyon Yazılımcı başvuru sorgulama ekranı  BTK Akademi Eğitim Portalı'nda verilecek 1 milyon yazılımcı eğitme programına başvurular başladı. Bakan Albayrak, yazılımcı eğitmenin çok önemli olduğunu söyledi. BTK Akademi eğitim portalında lise mezunu 1 milyon yazılımcıdan biri olmak için programa başvurabilirsiniz. Lİse mezunları 1 milyon yazılımcı başvuru ekranına ulaşmanın detayları haberimizde...


1 MİLYON YAZILIMCI PROGRAMINA LİSE MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİR

1 milyon yazılımcı yetiştirmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında vatandaşlar, online eğitimler alarak eğitimlerini tamamladıktan sonra CV'leri ile birlikte işyerlerine başvuru yapabilecekler. Yazılım sektöründe sistem analisti, sistem test uzmanı, proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, tasarım uzmanı ve güvenlik uzmanı kadrolarında personel alımı için gençlerin öncelikle eğitimlerini tamamlaması gerekiyor.

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada lise mezunu ya da üniversite mezunu olmanın fark etmediğini eğitimlere katılarak yazılım personeli olma imkanı bulunduğunu söyledi.


1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aşağıdaki bağlantıdan BTK Akademi Eğitim Portalı'na ulaşabilir ve yazılımcı olma eğitimlerine kaydolabilirsiniz.

BTK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

BTK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genç beyinlere yönelik hazırladığı ve yazılımcı yetiştirmek üzere tasarlanmış bir projedir.

BTKK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI İÇERİĞİ NEDİR?

13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim, bu sitede hizmet veriyor. Yıl sonuna kadar, eğitim sayısı 100'e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip özgeçmişlerini kaydettirmektir.

Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri, sistemdeki özgeçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar; güvenliğinden, veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilme imkanı kazanacaktır.

CV HAVUZU NASIL OLUŞTURULACAK?

BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların BTK Akademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacaktır. CV havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacaktır.

BTK Akademi Eğitim Portalı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey ...

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

- Uygulama girişi "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login" linki üzerinden yapılıyor.

- Uygulamaya üyeliğiniz bulunmuyor ise web adresine giriş yapıldığında ekranda bulunan Kayıt Ol
butonuna basılır.

- Kullanıcı kayıt ekranında Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) ve Yeni Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) olmak üzere iki(2) seçenek görüntülenir. Kullanıcı kimliğine uygun kayıt tipini işaretleyerek ileri butonuna basın.

- Eski Kimlik Bilgileri ile Kullanıcı Kayıt Ekranı için ise; Ekranda T.C. Kimlik No, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No giriş alanları gözlemlenir. Kimlik üzerinde bulunduğu hali ile bilgilerin tamamı doldurulmalıdır. Ekranda bulunan soru işaretinin üzerine gelindiğinde ekranda kimlik üzerinde bilgilerin bulunduğu alanlar görüntülenebilir. Bilgi giriş yapıldıktan sonra İleri butonuna basılır. Seçimi değiştirmek için Geri butonuna basılarak bir önceki ekrana dönülebilir.

- İleri butonuna basıldığında Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranına geçilir. Ekranda e-posta, e-posta tekrar, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir, Çalışma Şekli giriş alanları ve "Başvurunuza ilişkin tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Lütfen e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun." uyarısı gözlemlenir.Ekranda yer alan tüm bilgiler doldurulduktan sonra Kayıt Ol butonuna basılır.

- Ekranda "Kaydınız başarı ile alınmıştır. Sisteme kaydettiğiniz e-posta ile en kısa sürede bilgilendireceksiniz." Uyarısını göreceksiniz.

1 milyon yazılımcı başvuru sorgulama ekranı BTK Akademi Başvurusu Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı btk eğitim 1 milyon yazılımcı yazılım akademi albayrak btk akademi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.