1 milyon 600 bin kişinin verileri çalındı

ABD’de son yıllarda meydana gelmiş en büyük veri skandalı gündeme geldi. İstihdam Güvenliği Departmanı’na kayıtlı 1 milyon 600 bin işsiz ABD vatandaşı ve kamu görevlisinin kişisel bilgileri çalındı.

Bilgisayar korsanları ABD’nin İstihdam Güvenliği Departmanı'nı hedef aldı. Departmandaki verilerin saklandığı Accellion şirketinin veri tabanına giren korsanlar 1,6 milyon işsiz vatandaşın ve kamu görevlilerinin kişisel bilgilerini çaldı.

TÜM BİLGİLER BİLGİSAYAR KORSANLARINDA

Korsanların geçen yıl işsizlik davası açan vatandaşların kişisel bilgilerini seçmesi dikkat çekti. Yüzbinlerce Washington sakinin kimlik, tam ad, doğum tarihi, adres, önceki meslek gibi her türlü detaylı kişisel bilgi artık korsanların elinde.

ACELLİON ŞİRKETİ BİR AY SONRA BİLDİRDİ

ABD bu bilgilerin aleyhte kullanılmasına karşı alarm durumuna geçti. Tepkilerin odağında Accellion var.

Accellion şirketi öncelikle veri paylaşımı ve işbirliğini içeren dosya paylaşımına odaklanıyor. Accellion'un olayı yetkililere bildirmeden önce veri ihlalini araştırdıkları ortaya çıktı. Şirketin ilk yetkisiz erişim tespitini 25 Aralık 2020'de yaptığı belirlendi.

Accellion, ilk tespitten neredeyse bir ay sonra olan 25 Ocak 2021'de hükümet yetkililerine veri ihlalini doğruladı. Eyalet denetçileri suçu İstihdam Güvenliği Departmanına değil, Accellion'a yüklüyor.

1 milyon 600 bin kişinin verileri çalındı ile ilgili etiketler ABD bilgisayar hacker veri güvenliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.