"1 milyarlık yolsuzluk dosyasını anlatacağım"

Aydınlı gazeteci Serhan Seyhan, cezaevindeki görüşmede kendisine “Ben konuşursam CHP biter, 1 milyarlık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağım” diyen Erkan Karaarslan’ın bununla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdiğini açıkladı. Diriliş Postası'ndan Sabri İşbilen'e konuşan Seyhan, CHP’li belediyelerin bu davadan korktuğunu bu yüzden kendisinin hedef haline getirildiğini de söyledi.

FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kumpasçılık ile suçladığı Aydınlı yerel gazeteci Serhan Seyhan, hakkındaki iddialara Diriliş Postası aracılığı ile cevap verdi.

“SANİYE SANİYE ANLATACAĞIM”
Karaarslan’ı 2013 yılından beri tanıdığını bu yüzden ziyaret ettiğini belirten Aydınlı gazeteci, Karaaslan ile arasında geçen diyalogların ayrıntılarını şöyle paylaştı: “Ben konuşursam CHP diye bir parti kalmaz. 1 milyarlık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağım, gibi ifadeler kullandı. Hatta kendisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe verdi. Bildiklerimi anlatırım ama beraat etmek istiyorum diye. Kendisi çeşitli yollarla laptopunu, cep telefonunu ve bir çanta dosyayı falan adliyeye getirterecek savcıya da ifade verdi.”

"1 milyarlık yolsuzluk dosyasını anlatacağım"
Aydınlı gazeteci Serhan Seyhan

ASLA BASKI YAPMADIM
Karaarslan’ın tekrar tutuklanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazıp Karaarslan ile görüşme talebinde bulunduğunu belirten Seyhan, bu talebin kabul gördüğünü söyledi.

Karaslan’a baskı yaptığı iddialarını reddeden Aydınlı gazeteci, “Bazılarının iddia ettiği gibi avukat olarak değil ziyaretçi olarak görüştüm. Aramızda ses geçirmez cam, telefonla bir görüşme yaptım. Kendisine bir baskı yapma ihtimalim olamaz. Çünkü benimle görüşmek istemediği anda kapatır telefonu çıkar gider odadan. Böyle bir süreçte yaşanmadı. Onun haricinde eşiyle de avukatıyla da görüştüm. Ben baskı da tehdit de bulunmadım. Ben sadece doğruları söyle, hatta FETÖ ile ilgili de gerçekleri anlat etkin pişmanlıktan yararlan dedim” ifadelerini kullandı.

1 MİLYAR LİRALIK YOLSUZLUK
Seyhan, Karaarslan ile arasında geçen diyalogların ayrıntılarını şöyle paylaştı: “Ben konuşursam CHP diye bir parti kalmaz. 1 milyarlık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağım’ gibi ifadeler kullandı. Hatta kendisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe verdi. Bildiklerimi anlatırım ama beraat etmek istiyorum diye. Kendisi çeşitli yollarla laptopunu, cep telefonunu ve bir çanta dosyayı falan adliyeye getirttirecek savcıya da ifade verdi.”

"1 milyarlık yolsuzluk dosyasını anlatacağım" - Resim : 2

HİÇBİR BAKANI TANIMIYORUM
Seyhan ayrıca bakanlar tarafından Karaarslan’a gönderildiği iddialarına tepki gösterdi. Hiç bir bakanı tanımadığını kaydeden Serhan Seyhan, “Ben hiçbir bakanı tanımıyorum. Hiçbir bakanla da uzaktan yakından bir ilişkim olmadı. Zaten konunun bakan tarafıyla ilgili bir şeyi olmadığını da eşinin yakalattığı mektupla da belgelenmiş oldu. O mektupta yazılanlar bakan mevzusunun olmadığının açık göstergesidir yani” diye konuştu.

"1 milyarlık yolsuzluk dosyasını anlatacağım" - Resim : 3
Erkan Karaaslan

 

CHP’Lİ BELEDİYELER KORKUYOR
Diriliş Postası'ndan Sabri İşbilen'e konuşan Aydınlı gazeteci, bizzat CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendisini hedef haline getirmesinin sebebini ise şu şekilde belirtti: “CHP’li belediyeler çok fazla derece de Erkan Karaarslan’a ihale vermişler. Bu konudan korkuyorlar. Erkan Karaarslan ve dava sürecini mi tartışmak isterler sizce Serhan Seyhan’ı mı tartışmak isterler. Özlem Çerçioğlu 11 dava 80 soruşturma ile yargı süreci devam eden bir belediye başkanı.”

"1 milyarlık yolsuzluk dosyasını anlatacağım" - Resim : 4
Özlem Çerçioğlu

EN AZ BİN KERE ARADI
Serhan Seyhan, kendisini tanımadığını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da hodri meydan dedi.

Son 11 yılda sürekli olarak görüştüklerini kaydeden Seyhan, “Ben Özlem Çerçioğlu ile 2008’in aralık ayında tanıştım. Benim HTS kayıtlarımı, benim telefon kayıtlarımı onun kullandığı telefon kayıtlarını ortaya çıkartalım binin altında kalırsa onun beni araması ben bütün suçlamaları kabul ediyorum. Ama binin üzerinde ise o halkın karşısına çıkıp gerçekleri anlatsın” ifadelerini kullandı.

"1 milyarlık yolsuzluk dosyasını anlatacağım" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Aydın Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.