1. Kılıç Arslan kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu Kılıç Arslan'ı kim oynuyor? Talat Bulut kimdir?

1. Kılıçarslan kimdir? Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın oğlu Kılıç Arslan kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu'da Sultan Melikşah'ın Bizans'ın oyunlarını bozmak üzere Kılıç Arslan'ı Anadolu'ya göndermek kararsı sonrası izleyiciler Uyanış Büyük Selçuklu 1. Kılıç Arslan kimdir, kim oyunuyor? Talat Bulut kimdir sorularına yanıt arıyor.

1. Kılıç Arslan kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile gündeme gelen ve dizide Sultan Melikşah'ın Anadolu'ya göndererek Bizans'ın oyunlarını bozmasını istediği büyük kumandan 1. Kılıç Arslan kimdir, kim canlandırıyor soruları da gündeme geldi. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu 1. Kılıç Arslan kimdir, kim canlandırıyor? Talat Bulut kimdir?İşte detaylar..

1. KILIÇ ARSLAN KİMDİR?

I. Kılıç Arslan ya da Kılıçarslan (Arap alfabesiyle: قلج أرسلان‎) (1079 - 13 Temmuz 1107), Türkiye Selçuklu Devleti'nin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın oğlu ve ikinci Türkiye Selçuklu Sultanı'dır.

I. Haçlı Seferi’nde mağlup olup başkent İznik’i Bizans’a teslim etmek zorunda kaldıktan sonra 1101 Haçlı Seferi’nde üç ayrı Haçlı ordusuna karşı kazandığı başarılarla Haçlı hareketini durdurmuş; İstanbul’dan Suriye’ye giden yolun hem Bizans hem de Haçlı ordularına kapanmasını sağlamıştır.

Kılıç Arslan, Haçlılarla yaptığı mücadelelerin yanı sıra Anadolu’da yaptığı seferlerle devletinin rakibi Danişmendli Beyliği’nin nüfuzunu kırmak için çalıştı; Son döneminde Malatya'yı merkez yaparak devleti Doğu Anadolu'nun en güçlü devleti haline getirdi.[1] Dedesi Kutalmış’tan beri süregelen Büyük Selçuklu tahtını ele geçirme çabasını sürdürerek Musul'u ele geçirdi. Burada Büyük Selçuklu hükümdarı adına okunan hutbeyi kendi adına çevirterek Büyük Selçuklu tahtına adaylığını gösterdi.

talat bulut kimdir

Genç yaşta ölümü ile Haçlılar’a karşı yürütülen mücadele ve Anadolu Selçuklu Devleti’nin siyasi birliği zaafa uğramış, Anadolu Selçukluları fetret devri içine girmiştir.

Talat Bulut kimdir?
23 Mart 1956 tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya gelen Talat Bulut, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazanmış ancak eğitimini yarıda bırakmıştır. Oyunculuk kariyerine ilk adımı 1975 senesinde Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Dimitrov" adlı oyun ile olmuştur. Uzun yıllar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmıştır. Türkan Şoray vesilesi ile kamera karşısına geçmiş ve Hazal filmi ile ilk beyaz perde deneyimini yaşamıştır. Kanal D ekranlarında yayınlanan, yayınlandığı dönemde büyük beğeni yakalayan Annem dizisinde Vahide Perçin ile başrolü paylaşmıştır.

2007 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Mutluluk filminde Murat Han ve Özgü Namal gibi isimlerle başrolü paylaşmıştır. 2014 yapımı Mucize sinema filminde "Mahir Öğretmen"i oynamıştır. Halen sinema filmleri ve dizilerde rol almaya devam eden oyuncu aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Esin Afşar ile Kerim Afşar’ın kızı Pınar Afşar Bulut ile evli olan Talat Bulut'un 18 yaşında Hazal Bulut adlı bir kızı vardır.

1. Kılıç Arslan kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu Kılıç Arslan'ı kim oynuyor? Talat Bulut kimdir? ile ilgili etiketler TRT 1 1. kılıçarslan kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.