1. gün sahur menüsü Cuma! Sahura ne pişirsem?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Müslümanlar için oruç heyecanı yaşanıyor. Vatandaşlar 11 ayın sultanı Ramazan ulaşmanın huzurunu yüreklerinde hissederken sahur hazırlıkları şimdiden düşünülmeye başlandı. Bu gece 2022 Ramazan ayının ilk sahuru yapılacak. Sahurda ne yemek hazırlayacağını düşünenler büyük bir heyecanla sahur menülerini araştırmaya başladı. İşte, 1. gün sahur menüsü Cuma! Ayrıntılar haberimizde... 

Müslüman alemi için en kutsal dönemlerden biri olan Ramazan ayı geldi! Bu gece 2022 Ramazan ayının ilk sahur heyecanı yaşanacak. Bu sebeple vatandaşlar, sahurda ne yemek hazırlayacaklarına yönelik araştırmalar yapıyor.  İşte, 1. gün sahur menüsü Cuma! Ayrıntılar haberimizde... 

1. gün sahur menüsü Cuma! Sahura ne pişirsem?

1. Gün sahur menüsü için önerimiz: Sizi uzun süre tok tutacak, lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek olan makarnadan yalancı su böreği!

MAKARNADAN SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 paket kelebek makarna

3 adet yufka

3 adet yumurta

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

500 gram beyaz peynir

yarım demet maydanoz

MAKARNA SU BÖREĞİ TARİFİ

Makarnayı haşlayıp süzüyoruz.

Süt, yağ ve yumurtaları tuz ekleyerek çırpıyoruz.

Hazırladığımız bu sosun dörtte üçünü makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.

Fırın tepsimizi yağlayıp ilk yufkayı seriyoruz. Üzerine soslu makarnanın yarısını alıp tepsiye yayıyoruz.

İkinci yufkayı ikiye bölerek yarısını tepsinin üzerine kapatıyoruz ve peynirle maydanozu yayıyoruz. Diğer yarım yufkayı da üzerine kaparak bu işlemler arasında ayırdığımız sosla yufkaları ıslatıyoruz.

Kalan makarnayı ikinci kata yayıyoruz.

İlk yufkanın kenarda kalan kısımları bu aşamada içe katlanıyor. Son yufkayla da en üstü kaparak kalan sosu en üste bir fırça marifetiyle yayıyoruz.

225 derecede orta bölmede yaklaşık bir saatin ardından su böreğimiz hazır.

 

 

1. gün sahur menüsü Cuma! Sahura ne pişirsem? ile ilgili etiketler sahur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.