Dünya Kahve Günü nedir? Neden kutlanır?

Dünya Kahve Günü nedir? Dünya Kahve Günü neden kutlanır? Her sene 1 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Kahve Günü dolayısı ile pek çok firma kendisine özel etkinlikler ile bu özel günü kutluyor. Peki, Dünya Kahve Günü ilk nerede kutlandı?

Kahve tutkunları tarafından takip edilen bir gün olan Dünya Kahve Günü, her sene 1 Ekim tarihinde kutlanıyor. Kahve markaları bu özel günde müşterilerine çeşitli sürprizler gerçekleştiriyor. Peki, 1 Ekim Dünya Kahve Günü nedir, neden kutlanır?

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NEDİR?

1 Ekim olarak belirlenen kahve günü, her yıl 78 ülke 29 Eylül-1 Ekim arasını çeşitli etkinliklerle "Kahve Günü" olarak kutluyor.

Kahve her yıl artan üretim ve tüketim ile dünyanın dört yanında satışa sunuluyor. İlk resmi Uluslararası Kahve Günü Amerika'da 2015 yılında yapıldı. Çin'de Uluslararası Kahve Örgütü tarafından tanıtıldı. ilk olarak 1997'de kutlandı ve Nisan 2001'in başlarında yıllık bir kutlamaya dönüştürüldü. Tayvan, Uluslararası Kahve Günü'nü ilk olarak 2009 yılında kutladı. Nepal, Ulusal Kahve Günü'nü ilk kez 17 Kasım 2005'te kutladı. İlk olarak 17 Ağustos 2006'da Ulusal Kahve Günü'nü kutlayan Endonezya, Endonezya'nın Bağımsızlığı ile aynı gün kutladı.

Kahve günü kutlamaları markaların çeşitli sürprizleri ile değişiklik göstermekte. Dünya kahve günü ilk olarak markaların tanıtımı için düzenlenen etkinlikler ile her yıl kutlanır.

Ulusal Kahve Günü adı altında 29 Ekim'de yapılan kutlamanın kaynağı ise Japonya'ya dayanıyor. 1983 yılında Japonya Kahve Birliği'nin öncülüğünde (The All Japan Coffee Association) kutlanan Kahve Günü, 2005 yılında Amerika'da resmi hale gelmiş. Günümüzde ise bu özel günün kutlandığı tarihler farklı olsa da, amaç bir… O da kahve tutkunlarını bir araya toplayıp, bu özel içecekten daha çok keyif almalarını sağlayacak etkinliklere imza atmak.

Dünya Kahve Günü nedir? Neden kutlanır? ile ilgili etiketler 1 Ekim Dünya Kahve Günü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.