Dolar piyasasında ABD enflasyonu etkisi: Sert düşüşle güne başladı!

Dolar piyasasında ABD'nin dün açıkladığı rekor enflasyonun etkisi görüldü. Sert düşüş gösteren dolar kuru bu sabah itibariyle 13,5380 liradan, euro ise 15,5420 liradan işlem görüyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da 13,5360 liradan alınan dolar 13,5380 liradan, 15,54 liradan alınan euro ise 15,5420 liradan satılıyor.

Son kapanışta dolar 13,80 liradan, euro ise 15,75 liradan satılmıştı.

DOLAR'DA REKOR ABD ENFLASYONU ETKİSİ

Dolarda dün ABD enflasyonunun etkisi görüldü. ABD'de aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 7 ile beklentilere paralel geldi.

 

DOLAR/TL'DE REKOR DÜŞÜŞ

Veri ilk açıklandığında kurda ani bir tepki olmadı. ABD'de piyasaların açılışıyla ise doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksinde yüzde 0.5'i aşan kayıp yaşandı. Dolar/TL'deki düşüş daha sert oldu.

GÖZLER SANAYİ ÜRETİMİ VERİLERİNDE

Yurt içinde, bugün gözler sanayi üretimi verilerine çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin Kasım 2021'de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,38 artmasını bekliyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde ayrıca haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini belirtti.

Dolar piyasasında ABD enflasyonu etkisi: Sert düşüşle güne başladı! ile ilgili etiketler Dolar ABD enflasyon Euro kaç tl ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.