1 Bitcoin tam 34 bin dolar oldu!

Dünyada kağıt ve madeni para birimi yerine geçmesi beklenen kripto para birimi Bitcoin, Amerika’da adeta çıldırdı. Özellikle son bir haftada istikrarlı şekilde artarak 30 bin eşiğini de geçen Bitcoin, 34 bin dolar olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Önümüzdeki yıllarda başta Amerika olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde tüm alış verişlerde, kağıt ve madeni para birimi yerine geçmesi beklenen kripto para birimi Bitcoin, Amerika’da adeta çıldırdı.

Özellikle son bir haftada istikrarlı şekilde artarak 30 bin eşiğini de geçen Bitcoin, 34 bin dolar olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

1 Bitcoin tam 34 bin dolar oldu!

Öte yandan Bitcoin uzmanları, yatırımcıların borsadan son iki günde toplu alımlar yaptıklarını ve artan yoğun talebin etkisiyle sanal paranın 34 bin eşiğini de geçtiğini belirtiyorlar. Ayrıca Bitcoin'in bu artışı ile birlikte, 2020 yılının başından bu yana yaklaşık olarak yüzde 200'ün üzerinde değer kazanmış olduğunu ifade ediyorlar.

BİTCOİN, KOVİD-19 VE KÜRESEL GÜÇLER...

2009 Ocak ayında Satoshi Nakamoto adlı bir kişi tarafından piyasaya 1$ değeriyle çıkan kripto paranın asıl tarihi, 15. yüzyılda Vatikan’daki tapınak şövalyelerine kadar gidiyor. ABD'de değeri şu an 32 bin dolar olan Bitcoin, nasıl bu durumlara geldi bir göz atalım.

DÜNYADAKİ SAVAŞLAR! BITCOIN İLE COVID-19

Başlatan, bitiren, hastalıkları üreten ve panzehirlerini bulan, parayı yöneten küresel güçlerin, şuan ki en büyük silahı Bitcoin ve Covid-19 diyebilir miyiz? Dünyadaki kapital, yani parayı kontrol altına almak için, Bitcoin ya da kripto para denilen eski “Tapınak Şövalyeleri” sistemine geçiş gibi duruyor.

COVID-19 İLE KRİPTO PARANIN BAĞLANTISI NEDİR?

Çin’in Yuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı hala kasıp kavuran Covid-19 virüsünden korunmak için, öncelikle kişisel hijyene dikkat etmek gerekiyor. Elden ele dolaşan parayı kullanma, 2020 mart ayından itibaren, dünya genelinde düşmüş durumda. Yani insanlar ödemelerini alış verişlerini banka kartı ile yazmaktadır. Dünyanın en büyük finans şirketlerinden Jm Morgan, HSCB, Ban of America gibi bankalar kendi kripto paralarını, ilk başta kabul etmeseler bile şu anda başlatmış durumdalar ve piyasaya yavaş yavaş surmeye başladılar.

Yani ana oyuncular, ilk başta anti piar yapıp piyasaya kripto parayı alıştırdıktan sonra, kendi kripto paralarını piyasaya sürmeye başladılar. Bugün Bitcoin'in yükselmesindeki, en büyük nedenlerden 2 tanesi, Çin ve Covid-19’dur. İşin enteresan tarafı, kripto para Çin’de yasak durumda.

BITCOIN NERELERE KADAR GİDER?

Tahminim 6 rakamlı sayılardır ve kripto paranın lideri de yakın tarihte, IMF’nin piyasaya süreceği, IMF coin olacaktır. Tüm kripto para birimlerini de, IMF olacaktır. Dünya ekonomi piyasalarındaki büyük oyuncularından aldıkları kripto para hacmi, her şeyini aslında göz önüne sermektedir. Amaç devletsiz toplum, nakitsiz halk, yani emperyalizm degil mi sizce de?

1 Bitcoin tam 34 bin dolar oldu! ile ilgili etiketler Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.