1 Ağustos 2021 yasak var mı? Yeni yasaklar gelecek mi?

Koronavirüs vakalarında kademeli normalleşme döneminde yasakların kaldırılmasında sonra artış gözlemlenmesi Ağustos ayında yasak gelecek mi sorusunu akıllara getirdi. Peki, 1 Ağustos 2021 Pazar sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda Covid-19 vakalarında yaşanan artış ile beraber rakamlar 20 bin civarlarına kadar yaklaştı. Vaka sayılarında bu denli artış olması vatandaşların yeniden sokağa çıkma yasaklarının geri gelip gelmeyeceği yönünde araştırma yapmalarına neden oldu.

Şu ana kadar henüz bu konuda net bir açıklama yapılmasa da aşı olan kişi sayısındaki artışa bağlı olarak bazı kısıtlamaların gelmesi gündemde olabilecek.

1 Ağustos yasak var mı?

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte mekanların kapatılmasına dair şu ana kadar henüz bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki dönem içerisinde vaka sayılarına bağlı olarak yeni bir karar alınması gündeme gelebilir.

1 Ağustos 2021 yasak var mı? Yeni yasaklar gelecek mi?

Henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni kabine toplantısının tarihi konusunda da kesin bir açıklama kamuoyu ile paylaşılmış değil.

Son 24 saat içerisinde 16 bin 809 kişinin testi pozitif çıkarken uzmanlarda yatan hastaların yüzde 97'sinin ya tek doz aşı olan ya da hiç olmayanlardan oluştuğunu söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise son olarak 1 milyon 367 bin 872 doz aşı uygulandığını açıkladı.

Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekimi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, salgının aşısılar arasında yayıldığını ve hastanelerde yatan ağır vakaların aşısız olduklarının altını çizmekte.

1 Ağustos 2021 yasak var mı? Yeni yasaklar gelecek mi? ile ilgili etiketler Ağustos yasak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.