Zuhal Topal ekranlara veda ediyor! Peki kanal yollarını neden ayırdı?

Evlilik programları son dönemece girdi. Kurgu içerikler, kavgalar, şiddet söylemleri, kadın kimliğinin aşağılanması gibi nedenlerle gündemden düşmek bilmeyen, toplumun yozlaşmasında önemli bir etken olarak gösterilen evlilik programları bir süredir RTÜK'ün hedefinde. Kanal yöneticileri eleştirileri ve tepkileri de değerlendirmeye alarak bu tip programları sonlandırmaya hazırlanıyor. Ekrana ilk veda eden Zuhal Topal'ın programı 'Zuhal Topal'la' adlı program oldu. Sunucunun işine de son verildi. Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu "Star TV Zuhal Topal'la yollarını neden ayırdı?" başlıklı yazısında bu konuyu ele aldı.

Geçtiğimiz günlerde izdivaç programlarının kaldırılacağını, RTÜK’ün kanal yetkililerini çağırarak programlardan rahatsız olduğunu ifade ettiğini duyurulmuştu. Bu olayın ardından kanallar bir bir izdivaç adıyla sunulan programları kaldırıp farklı formatta programlar yayınlama kararı adılar. Star TV’de ekrana gelen ‘Zuhal Topal’la’ programı yayından kaldırıldı ve ünlü sunucunun işine son verildi. Arapsaçına dönen izdivaç programı karmaşasında bir iddia da Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu'ndan geldi.

"BİZ SENDEN PARA KESMEYELİM SEN ZAM İSTEME"

Eyüboğlu, RTÜK’ün kararlı tavrı üzerine ATV, star TV ve Show TV’nin format değişikliğine gittiğini yazmıştı.

"Artı Film, Star TV’ye Zuhal Topal’la ‘Bir Dilek Tut’ adlı yeni bir program yapacaktı. Geçtiğimiz sezon Artı Film’den ayda 350 bin TL alan Zuhal Topal’a yapım şirketi, “Star TV, RTÜK’ün programa yazdığı 1 milyon 380 bin TL. cezayı bizden kesti. Sözleşmemiz uyarınca biz, payına düşen 690 bin TL’yi senden kesmeyelim, sen de bizden zam isteme” dedi.

Teklifi kabul etmeyen Topal, zam isteyince taraflar aylık 500 bin TL’ye anlaştı.

DAVALIK OLDULAR!

Kanal'ın ‘Bir Dilek Tut’tan vazgeçip ‘Balçiçek İlter’le Olay Yeri’ adlı programı tercih ettiğini vurgulayan Ali Eyüboğlu şunları yazdı;

"Topal, Star TV’nin yeni yayın dönemi tanıtım çekimlerine katıldıktan kısa bir süre sonra kanal, ‘Bir Dilek Tut’tan vazgeçip ‘Balçiçek İlter’le Olay Yeri’ adlı programı tercih etti. Star TV sitesinde, “Zuhal Topal’la farklı formatlar üzerinde çalışıyoruz” açıklaması yayınladı. Ancak Topal’ın, kanala İlter’le yeni bir program yapan şirketle davalık olması söz konusu."

İZDİVAÇLARDAN SONRA ‘BARIŞTIRMA’YA YASAK!

Eyüboğlu yazının son bölümünde sadece izdivaç programlarının değil barışma programlarının da ekranlarda yeri olmadığını vurguladı.

‘İzdivaçlar için KHK hazırlığı’ yazımdan bu yana defalarca altını çizerek vurguladım, RTÜK evlilik programlarını bitirmeye kararlı diye... Çünkü RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, bizzat kendi açıkladı, ceza yaza yaza da olsa izdivaçları bitireceklerini...

Buna rağmen TV dünyasında ölümü şaka sananlar vardı, ama ne yazdıysam, o oldu.

RTÜK yöneticileri TV temsilcilerine, “Sadece izdivaçları değil, bu programlarla özdeşleşenleri de ekranlarda istemiyoruz” dedi. İzdivaçların yerine başlatılan ilk ‘Barıştırma’ programıyla ‘gelenin gideni arattığı’ ortaya çıkınca RTÜK üyeleri, bir kez daha müdahil oldu duruma ve TV yöneticilerine şunları söyledi: “Türk örf ve adetleri, aile değerleriyle örtüşmeyen, çocukların ruhsal gelişimini olumsuz etkileyecek barıştırma konseptli yapımlarla, özel hayatların ekranlarda deşifre edilmesini de istemiyoruz. Sözlü uyarı yetmezse, yazılı tebligat yaparız.”

O yüzden Seda Akgül’ün FOX’ta başladığı ‘Ne Seninle Ne Sensiz’ bitti. Akgül, FOX’ta ‘Her Şey Gerçek’i sunacak.

Zuhal Topal ekranlara veda ediyor! Peki kanal yollarını neden ayırdı? ile ilgili etiketler Zuhal Topal İzdivaç proğram
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.