Zeytin Dalı Harekatı'na uzaydan büyük destek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlık olarak Zeytin Dalı harekâtına, üç alanda hizmet verdiklerini belirtti. Arslan, Göktürk uydusuyla keşif ve gözetleme yaptıklarını, iş makineleriyle alan ve saha açtıklarını, ayrıca sanal medyadaki yanıltıcı propagandayı önlediklerini anlattı. Arslan, sanal medyanın taranması için özel bir ekip kurduklarını ve doğru bilgi ve belgelerle desteklediklerini de söyledi.

Bakan Arslan, Fırat Kalkan’ında olduğu gibi bakanlık olarak Zeytin Dalı harekâtına, ulaştırma, haberleşme ve iletişim açısından verdikleri hizmetleri anlattı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Arslan, bakanlığına bağla çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Bizden ne istenirse yapıyoruz. Ciddi bir iş makinesi desteği var, sadece haberleşme alanında değil. Bizzat sınırdayız. Mehmetçik’in ele geçirdiği her yer, hakimiyet kurduğu her yerde, yol açıp daha rahat ulaşmasını sağlıyoruz. Göktürk Uydusu aracılığıyla keşif ve gözetleme anlamında katkı veriyoruz.

ASILSIZ HABERLERİ TESPİT EDİYORUZ

Operasyona iletişim anlamında da destek veriyoruz. Özellikle yanıltmaya dönük, kara propagandaya yönelik sosyal medyada, internet ortamında yanlış bilgiler yer alıyor. Yanlış ve yanıltıcı haberleri ve görüntüleri tespit ediyoruz. Sonra bunun gerçeğinin ortaya konması için destek veriyoruz. BTK’nın bu konuda yetkisi var. Bu konuda bir ekip oluşturduk. Bu ve benzer konularda sürekli tarama yapılıyor. Bu bilgileri, uluslararası arenada yayıyoruz.”

Zeytin Dalı Harekatı'na uzaydan büyük destek! ile ilgili etiketler Afrin Ahmet Arslan Ulaştırma Bakanı göktürk uydusu zeytin dalı harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.