Yüksek Askeri Şura sona erdi! 3 kuvvet komutanı değişti...

Başta 3 kuvvet komutanın durumu olmak üzere terfi, atama ve emekliliklerin ele alındığı Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Toplantı 4 saat sürdü. Milli Savunma Bakanlığı tarafından, bir üst rütbeye yükseltilen ve görev süresi uzatılan askerlere ilişkin detaylar paylaşıldı

Şuranın üçüncü kez Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantısı tamamlandı. Yaklaşık 4 saat süren şura toplantısının bitmesinin ardından toplantıya katılan YAŞ üyeleri Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 18.00'de Şura üyelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yemek verecek.

6 GENERAL VE AMİRAL BİR ÜST RÜTBEYE YÜKSELTİLDİ

Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etti. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı.

ÜÇ KUVVET KOMUTANI DEĞİŞTİ

YAŞ'ta Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Yaşar Güler'in atandığı belirtiliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirildiği bildirilen Yaşar Güler de, 15 Temmuz darbe girişiminde GenelKurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü. Güler’in, Orgeneral Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olabilmesi için önü açılmış oldu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal'ın getirildiği belirtiliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına Hava Pilot Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün gelmesi bekleniyor.

İŞTE YAŞ SONRASI YENİ KOMUTA KADEMESİ! KİM KİMDİR?

Yüksek Askeri Şura sona erdi! 3 kuvvet komutanı değişti... ile ilgili etiketler YAŞ Yüksek Askeri Şura
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.