Yıldırım: Terör örgütlerinin üzerine gidiyoruz diye tehditler alıyoruz...

Başbakan Binali Yıldırım, Gazi ve şehit yakınları ile iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım tehditler aldıklarını söyleyerek ''Kimse bu milletin bileğini bükemez'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gazi ve şehit yakınları ile iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım tehditler aldıklarını söyleyerek ''Kimse bu milletin bileğini bükemez'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları...

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÜZERİNE KARARLILIK İLE GİDİYORUZ DİYE TEHDİTLER ALIYORUZ"

"Yeni darbe girişimi" iddialarına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Her gün yeni bir darbe, kalkışma, hareket söylentileri yayan, vatandaşı, milleti tedirgin etmeye kalkışan alçaklar Mahir'in verdiği cevap çok anlamlı. Mahir gibi milyonlarca yavrumuz bu güzel ülkeyi geleceğe taşıyor. Bu bayrağı düşürmeyeceğiz bu ezanları dindirmeyeceğiz. Çanakkale'deki asil ruh kıyamete kadar Türk milletinin bedeninde yaşayacak. Terör örgütlerinin üzerine kararlılık ile gidiyoruz diye tehditler alıyoruz. Dost düşman şundan emin olsun kimse bu milletin bileğini bükemez" dedi.

"DOST VE KARDEŞ İRAN HALKINA VE YÖNETİMİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

İran'daki terör saldırısına değinen Yıldırım, "Üzülerek ifade etmek isterim ki terör bu mübarek günlerde yine hain yüzünü göstermeye, kan dökmeye devam ediyor. Bu defa komşumuz İran terör saldırısı ile sarsıldı. Dost ve kardeş İran halkına ve yönetimine başsağlığı diliyorum. Terör bütün insanlığın ortak derdi kimden gelirse gelsin nerede olursa olsun terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terör konusunda hiç ama hiç çift standardımız yok. Kim elini kana buluyor, cana mala kast ediyorsa biz onun düşmanıyız. Terörist yapılar bütün ülkelere saldırıyor. Din, dil, ırk ayırmadan bütün insanları acımasızca öldürüyor. Bütün ülkelerin teröre karşı aynı bilinçle tavizsiz, masız birlikte mücadele yürütmeli. Bunu başarmazsa terör her geçen gün terör dünyanın başına maalesef daha büyük belalar açmaya devam edecek. Kötü niyet karşısında, nefret karşısında eninde sonunda mutlaka insanlık onuru galip gelecek" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN EVLATLARI, EŞLERİ, ANNE, BABALARI BİZE, BU AZİZ MİLLETE EMANETTİR"

İftara katılan bir kişi "Son kaleler yıkılmaz sonuna kadar arkanızdayızö yazılı pankart açtı. Pankartta yazılanları okuyan Yıldırım, "İşte bizi farklı yapan bunlar. Bizim için en değerli şey, bayrak, istiklal, vatandır. Bütün şehitlerimiz, gazilerimiz ile gurur duyuyoruz" dedi. Yıldırım, "Şehitlerimizin evlatları, eşleri, anne, babaları bize, bu aziz millete emanettir. İnancımızda şehadet kavramı çok ama çok önemli bir yer tutuyor. Peygamberlikten sonra gelen makam şehitlik makamıdır. Şehitlerimiz namusumuza, onurumuza, ülkemize sahip çıkanlardır. Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz bölücü terör örgütü PKK, DEAŞ, FETÖ ile amansız bir mücadele yapıyor adeta destan yazıyorlar. Hamd olsun bu ülkenin yiğitleri çok, kahramanları da çok. 15 Temmuz gecesi 7'den 70'e sokağa çıkmadı mı? bu ülkeyi vesayet altına almak isteyenlerin karşısına göğsünü siper ederek çıkmadı mı? Bu cennet vatana gözümüzün nuru gibi bakacağız. Canımız pahasına koruyacağız" açıklamasında bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ÜZERİNE KARARLILIK İLE GİDİYORUZ DİYE TEHDİTLER ALIYORUZ"

Yıldırım, "Yurt içinde ve dışında yaptığımız operasyonlar ille terör örgütüne göz açtırmıyor, nefes aldırmıyoruz. Vatan uğrunda canını verenlere yapılacak en büyük haksızlık teröre taviz vermek, göz yummaktır. Tehditler alıyoruz. Niye? Terör örgütlerinin üzerine kararlılık ile gidiyoruz diye. Eli kanlı terör örgütleri şunu iyi bilsin ki Allah'a bir can borcumuz var. Bunu nerede nasıl vereceğimiz onun takdirindedir. Şehitlerimize, gazilerimize, yakınlarına, aziz milletimize bu güzel ülkemizin bağımsızlığını korumak, alçaklara çiğnetmem sözümüz var. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmama sözümüz var. Bu can bu bedende oldukça bu onurlu mücadeleye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Dost düşman şundan emin olsun kimse bu milletin bileğini bükemez" ifadelerini kullandı.

"FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ELEMANLARI ŞİMDİ MAHKEMELERDE HESABINI VERİYOR"

15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım, "15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ terör örgütünü elemanları şimdi mahkemelerde hesabını veriyor. Duruşmalarda şehitlerimizin, gazilerimizin yakınlarının gözünün içine bakarak yalan söyleyen bu milleti aptal yerine koyan bu alçaklar bilmeli ki. Yüce Türk adaleti bunlara hak ettikleri en ağır cezayı verecektir. Türkiye bir hukuk devleti. Hiçbir suç cezasız kalmaz. Türkiye her zamankinden daha güçlü" dedi.

"HER GÜN YENİ BİR DARBE, KALKIŞMA, HAREKET SÖYLENTİLERİ YAYANLAR BU BAYRAĞI DÜŞÜRMEYECEĞİZ"

Yıldırım, "Her gün yeni bir darbe, kalkışma, hareket söylentileri yayan, vatandaşı, milleti tedirgin etmeye kalkışan alçaklar Mahir'in verdiği cevap çok anlamlı. Mahir gibi milyonlarca yavrumuz bu güzel ülkeyi geleceğe taşıyor. Bu bayrağı düşürmeyeceğiz bu ezanları dindirmeyeceğiz. Çanakkale'deki asil ruh kıyamete kadar Türk milletinin bedeninde yaşayacak. Bu vatan uğruna toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmet, millet ile anıyor. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum" dedi.

Yıldırım: Terör örgütlerinin üzerine gidiyoruz diye tehditler alıyoruz... ile ilgili etiketler Binali Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.