Yerli helikopter, yerli silah... Ve şimdi yeni hedef: Yerli molekül!

Başbakan Binali Yıldırım Azerbaycan'da aralarında SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalar yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, '6. Bakü Küresel Forumu' nedeniyle gittiği Azerbaycan'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Ziyaret kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Yıldırım, ayrıca aralarında SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

fewfewfefe

Günemdeki sıcak gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yapan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kısa süre önce değindiği ve teşvik edilmesini istediği "yerli ilaç" konusunda atılan adımlara değindi.

Kendisine yöneltilen, "Yerli ilaç sektörünün geliştirilmesiyle ilgili bir çalışma yapılacak mı?" sorusuna yanıt veren Binali Yıldırım şu açıklamalarda bulundu;

"Bu konuda çalışmalar var. Ama bunun bugünden yarına sonuç verecek bir iş olmadığını kabul etmemiz lazım.

Bu aşı ile başladı. Aşıda bu noktaya gelindi. Plazma ve kan orada da çalışmalar yapılıyor. Kendi molekülümüzü üretmek ciddi bir Ar-Ge çalışması gerektiriyor.

frfjnrgregh

Tıbbi araçlar, operasyonlarda kullanılan malzemeler ve stent gibi bunları yapmak isteyen firmalar var. Temel amacımız cari açığın ana sebeplerinden biri olan ithal kalemlerini yerli ve milli eşdeğerler ile ikame etmek. Bunun gayreti içindeyiz.

Türkiye açıkla büyüyen bir ülke... İki açık var. Biri bütçe açığı diğeri cari açık. Bütçe ağında sıkıntılı bir durum yok. Öngördüğümüz hedeflerin altında üzerinde değil ama cari açıkta biraz dış faktörlere bağlı bir şey. Petrolün 65 dolarlarda seyretmesi. Türkiye’nin öngördüğü şartların değişmesiyle birlikte birtakım hesaplar şaşabiliyor. İkisini de bir araya getirsek Türkiye ekonomisiyle ilgili endişe edilecek bir durum söz konusu değil.

Türkiye’ye hala yatırım yapma iştahı devam ediyor. Terörle mücadele içinde olmamıza rağmen dışarıda büyük operasyonlar yürütmemize rağmen bu devam ediyor. Turizmde de çok iyi durumdayız. 2018 rezervasyonları 2017’nin çok çok üzerinde. Turist sayısında 40 milyona yaklaşacağımızı düşünüyoruz. Eğer bir olumsuzluk yaşanmazsa... Avrupa’dan Türkiye’ye rezervasyon artışları var. Rusya da öyle..."

Yerli helikopter, yerli silah... Ve şimdi yeni hedef: Yerli molekül! ile ilgili etiketler yerli ilaç molekül
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.