Yeni siyasi oluşum

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Ak Parti'nin, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarı sağlayacak sonuç alamaması üzerine yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç olduğu yolundaki tartışmalar çeşitli manipülasyonlarla devam ediyor.
Bu tartışmalardaki en önemli seçenek tabiiki Sayın Abdullah Gül üzerinden sürmekte.
Abdullah Bey de bilindik uüslubuyla cevap vermekte bu tür çıkışlara;
“Bütün arzum milletimizin birlik ve beraberlik içersinde refaha ulaşmasıdır.”
'Refah kapatılalı çok oldu Abdullah Bey' diyesim gelir her seferinde de..
Şaka bir yana Abdullah beyin yeni bir siyasi oluşunla ilgili bu dediklerinin veya yapılan tartışmaların reel bir tarafı var mıdır? sorusunu cevaplayalım biraz olsun.
Kesin söylüyorum ve iddia ediyorum ki,şartlar ne olursa olsun Abdullah Bey herhangi bir parti kurmadan siyasi ömrünü tamamlayacaktır.
Abdullah bey için tek seçenek vardır: Ak Parti'nin durumuna göre genel başkan olma ihtimali.
Bu mümkün müdür derseniz 1 kasım seçim sonuçları veya ondan sonraki süreçte gelişecek olaylar bağlamında bunun çok az bir ihtimalle mümkün olabileceğidir.
O halde yeni siyasi oluşum kapsamında Abdullah bey diye bir siyasi figürün yeniden gündeme gelmesinin mümkün olmadığını söylerek konuyu kapatabiliriz.
Kapattığımız bu konuyu bir istisna açmak mümkün olursa;
konunun anahtarının Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da olduğu açıktır.
Aslında gözden kaçan şey bu haliyle Abdullah Gül beyin Ak parti üzerinde bir muhalefet partisi kadar etkili olduğu gerçeğidir.
Abdullah bey durduğu yerden ve açıklamalarından Ak Parti üzerinde bir etki doğurduğu muhakkak.Fakat bu etki aynı zamanda Ak Parti'nin zora girmesine değil bugüne değin daha kolay yönetilmesine yaramıştır.
Abdullah beyin varlığı yeni bir siyasi oluşum için değil ama Ak Parti'nin eleştirel aklın sonucundan faydalanmasına yarayacaktır.
Abdullah beyin genel anlamda bir Ak Parti'li olduğu da unutulmamalıdır.
Yeni siyasi oluşum tartışmlarının neredeyse iktidar yüzü görmeyen CHP ve MHP cenahlarında olması daha doğal daha gerçekçi degil midir?
Hadi diyelim yeni bir siyasi oluşum olsa diğer muhalefet partileri bundan etkilenmeyecek midir? Muhalefetin Tayyip Bey yerine Abdullah beyin Cumhurbaşkanı olmasını isteyen tavrını hatırlarsak muhalefetin bundan etkileneceğini söyleyebiliriz.
Bütün bunlardan bağımsız olarak Türkiye de yeni bir siyasi oluşum kısa sürede mümkün mü derseniz..?
Bu her zaman mümkündür? Lakin bu ihtiyacın şahıslarında mündemiç olduğunu milletin görmesi ve samimiyetin tesis edilebilmesi ile oluşabilir.Fakat bu harketin de Sayın Tayyip Erdoğan’ın manevi desteğine ihtiyacı olacağını düşünmekteyim.
av.huseyinkaya@gmail.com
@avhuseyinkaya

Diğer Yazıları