Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler kimdir?| Yaşar Güler kimdir

Başta 3 kuvvet komutanın durumu olmak üzere terfi, atama ve emekliliklerin ele alındığı Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. YAŞ sonrası değişen kuvvet komutanlarının yerine yeni isimler atanıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığına Org. Yaşar Güler'in gelmesi bekleniyor. Peki Kara Kuvvetleri Komutanlığının başına geçen Org. Yaşar Güler kimdir?

Yüksek Askeri Şura toplantısından çıkan kararlar doğrultusunda 3 kuvvet komutanın değiştiği öğrenildi. Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri komutanları değişti. YAŞ 2017 sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığının başına Org. Yaşar Güler'in getirilmesi bekleniyor.

Ankara'da Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün yapıldı. 4 saat süren toplantı sonrası kuvvet komutanlarında değişiklik olduğu belirtiliyor. Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri komutanları değişeceği belirtildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığına gelecek ismin Org. Yaşar Güler olacağı gelen bilgiler arasında. Peki yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler kimdir? Org, Yaşar Güler kimdir?

ORGENERAL_YASIAR_GUILER_KIIMDIIR_KARA_KUVVETLERII_KOMUTANI_ORG._YASIAR_GUILER_KIIMDIIR

YAŞAR GÜLER KİMDİR?
1954 yılında dünyaya gelen Yaşar Güler doğma büyüme Bayburtludur. 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra. 1984 yılında kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yapmıştır.

Yaşar Güler 1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olarak çeşitli karargahlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir.

Güler, 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'ncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yaptı. 2013'te orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanı Orgenerali olarak atanan Yaşar Güler halen bu görevdedir.

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler kimdir?| Yaşar Güler kimdir ile ilgili etiketler Yüksek Askeri Şura org. yaşar güler kimdir kara kuvvetleri komutanı org. yaşar güler kimdir kara kuvvetleri komuntanlığı yaş 2017
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.