Yeni çağın İncirlik Üssü sosyal medyada kuruldu!

Sosyal medya zorbalığı, siber terör lafları uçuşuyor şu sıralar yine ortalıkta. Hoşumuza gitse de, gitmese de hayatımızın başköşesine kurulmuş durumda Twitter, Facebook ve Instagram…

Hal böyle olunca sosyal medya uzmanı Tuğrul Yılmaz’la sohbetlerimizin sayısı da, sosyal medyanın muazzam yükselişine paralel olarak arttı.

Dün bir öğlen yemeğinde tekrar buluştuk. Bizimki her zamanki heyecanlı tavrıyla soru sormama fırsat bile bırakmadan başladı anlatmaya...

TÜRKİYE’YE DÖRT AYAKLI BİR OPERASYON ÇEKİYORLAR

"Türkiye’ye yılbaşı gecesi Reina’daki alçak terör saldırısının ardından müthiş bir sosyal medya algı operasyonu çektiler. Bir anda deck’lerle hazırlanmış gerçek gibi görünen, sahte yüz bin hesaptan ‘AVM’lere gitmeyin’ tweetleri atıldı. Reina’daki şiddet ve cinayet ilk adımıydı bu projenin. Sosyal medyada ektikleri korku tohumları ise ikinci…

Zaten terörden bunalmış insanımızı, iyice paranoyaklaştırıp sokağa çıkamaz hale getirmekti amaçları. Sosyal hayatı ve ticareti vurmak istiyorlardı. Akabinde dolar sebepsiz yere çıldırdı ve dört lira sınırına dayandı. 'Hibrit' tarzı savaş dedikleri de bu zaten. Yeni çağın İncirlik Üssü resmen sosyal medyada kuruldu.

Para üzerinden yaptıkları manüplasyon da üçüncü ayağıydı. Ekonomik dengelerle oynayıp, piyasaları altüst etmeye çalıştılar.

Dördünce hedefleri ise başkanlık sistemi... Büyük bir sürat ve güçle başkanlık sistemine karşı algı operasyonunun düğmesine bastılar.

Göreceksin önümüzdeki günlerde iyice köpürtecekler bu meseleyi. Anlayacağın işlerine geldiğinde silahla öldürerek, istediklerinde sosyal medyadaki algı operasyonlarıyla ve gerekirse de dolarla oynayarak yürütüyorlar bu alçak planı."

- Peki ne istiyorlar bizden Tuğrul, bunca saldırının hedefi ne?

Size çizdiğimiz yoldan dışarı çıkmayacaksınız diyorlar. “Dünyayı biz dizayn ederiz kimselere de bozdurmayız” diyerek kendilerince gövde gösterisi yapıyorlar. “Sen eski Türkiye olarak kal ve asla kendi kaderini tayin etmeye kalkma” raconu kesiyorlar.

İLERİDE TARİH KİTAPLARINDA YAZILACAK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

- Anladığım kadarıyla adına ‘hibrit savaş’ denilen şey bu tarif ettiğin. Peki biz ne yapabiliriz, elimiz kolumuz bağlı mı?

Devlet her anlamda, her alanda mücadele ediyor. Var gücüyle direnmeye çalışıyor ama malesef sosyal medyanın önemini kavramak konusunda geç kaldık. Çoktan sızdılar içimize. Yeni çağın İncirlik Üssü’nü sosyal medyada kurdular. İnan tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu dönem ileride tarih kitaplarına Ortadoğu’nun ve aslına bakarsan bütün dünyanın kırılma yılları olarak geçecek.

Tekrar benim alanım sosyal medya konusuna dönersek, bir an önce ‘Sosyal Medya Bakanlığı’ kurulması lazım. İletişim fakültelerine de sosyal medya bölümleri açılmalı. Geride kaldığımız bu yarışta arayı kapatmak için çok acil harekete geçmemiz şart.

180120171518571034806_3.jpg

- Tıpkı terör örgütleri gibi sosyal medya çeteleri de uluslararası istihbarat örgütlerinin ve büyük devletlerin kontrolünde belli ki. Demin ‘sızma’ diye bir ifade kullandın. Bunu nasıl başardılar?

Zaten meselenin özü de bu İzzet. Bugün Türkiye’de sosyal medyanın yüzde 70’ini yöneten beş büyük ajans var. Zaten onların ikisi de Alman ortaklı. Bak bunun altını özellikle kalın puntolarla çiziyorum, devletin bu şirketlerin para trafiğini bütün ayrıntılarıyla kontrol etmesi lazım.

Çünkü bir bakıyorsun patronları, kendi sosyal medya hesaplarından devlete veryansın edip demediğini bırakmıyor ama öte yandan yine aynı adamların şirketleri milyon dolarlık ihaleler alıyor devletten. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…

Kardeşim sen hangi yabancı şirketlerle ortaklık yaptın? Sana bu muazzam para transferleri hangi gerekçelerle yapılıyor? Nasıl oluyor da yüzlerce kişilik sosyal medya ekipleri kurabiliyorsun? Devletin bir an önce bu beş büyük şirketi kontrol altına alması lazım.

Ortada müthiş bir tezgah var ve eğer bir an önce el konulmazsa durum iyice çığrından çıkacak.

PUTİN, AMERİKA’NIN EN PARLAK HACKERLARINI ÜLKESİNE GETİRDİ

- Dünyada bunlara direnen kimse yok mu?

Putin hepsiyle çatır çatır mücadele ediyor. Belki askeri, teknolojik ve ekonomik açıdan Amerika’yla başedemez ama siber savaşın öneminin farkında. Amerika’nın en parlak hackerlarını ülkesine getirtti.

Snowden örneğinden hepimiz ders çıkartmalıyız. Adam, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın bütün bilgilerini dünyaya servis etti ve sonra da kapağı Rusya’ya attı. Niye? Çünkü Putin ona her türlü güvenceyi verdi. Ruslar, bir sürü başka alanda olduğu gibi siber savaş konusunda da Çin’le ittifak haline. Zaten dünyanın güç merkezi bu yüzden hızla doğuya kayıyor.

- Peki bizim hackerler ne durumda?

İşte bak bu konuda için rahat olsun, başka alanlara kıyasla hackerlar çok iyi durumda. Çünkü paranın eseri değiller, bunu tamamen milli duygularla yapıyorlar. Mesele onları bir araya getirmek ve devletin gücünün yanlarında olduğunu hissettirmek.

Yeni çağın İncirlik Üssü sosyal medyada kuruldu! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.