Yardımların ilk bölümü Myanmar'a ulaştı...

Türkiye'nin Myanmar'a yaptığı yardımların ilk bölümü, Rakhayn Eyaleti Hükümet Konağı'nda yapılan törenle yetkililere teslim edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığından (TİKA) yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri sonucu Türkiye'nin Myanmar'a yaptığı yardımların ilk bölümü yerine ulaştı.

Yardımlar, Rakhayn Eyaleti Hükümet Konağı'nda yapılan törenle yetkililere teslim edildi.

my3

TİKA Myanmar Yangon Ofisi yetkililerinin hazır bulunduğu törende pirinç, kurutulmuş balık ve giysi paketleri, Myanmar Birliği Hükümeti Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdürüne verildi.

Törende, Myanmar yetkilileri yardımlardan dolayı TİKA görevlilerine teşekkür etti.

my2

Helikopterlere yükleme yapılıp, yardım noktalarına taşıma işlemi gerçekleştirilecek yardımlar, yarın da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin, "Gidecek yardımlar ilk durağa ulaştı. Bundan sonra askeri helikopterle havadan ulaştırılacak." değerlendirmesini yaptı.

Yardımların ilk bölümü Myanmar'a ulaştı... ile ilgili etiketler Türkiye Myanmar Recep Tayyip Erdoğan yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.