Xbox One X Project Scorpio'nun Türkiye fiyatı belli oldu...

Fiyatı açıklanan Microsoft'un yeni oyun konsolu Xbox One X'in içindeki bileşenlerin fotoğrafları ile teknik özelliklerini bir araya getirdik...

Dünyanın en güçlü konsolu olduğunu belirten Microsoft yeni Xbox One X Project Scorpio Edition modelinin Türkiye fiyatını da açıkladı. Yeni konsolun fiyatı 2899 TL olarak açıklandı ve şirketin elektronik mağazasından ön siparişe açıldı.

Haber ve yayınlarımızda duyurduğumuz üzere Xbox One X, 7 Kasım'da dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa sunulacak. Ancak fiyatın yüksek olması konsolun meraklılarını düşündürebilir. Ürünün Amerika satış fiyatının daha önce belirttiğimiz üzere 500 dolar olacağı açıklandı.

Microsoft, yeni Xbox'ı her yıl Kaliforniya'da düzenlenen E3 adlı oyun fuarında tanıttı. Project Scorpio adıyla bilinen yeni Xbox'ın adı Xbox One X oldu. Şirket, Xbox One X'in dünyanın en güçlü konsolu olduğunu iddia ediyor.

D121WJ8Or0aB4did6vGpwQ

Varlığını dünyaya açıkladıktan bir yıl sonra piyasaya çıkardığı yeni oyun konsolu, 4K çözünürlükte oyun oynatabiliyor. Cihazda HDR desteği de yer alıyor. Boyutları yüzde 40 küçülen cihaz, bugüne kadarki en küçük Xbox olma özelliğini de taşıyor. Xbox One X kendine özel yeni oyunlara sahip olmayacak. Bunun yerine geriye dönük uyumluluk sayesinde, Xbox One oyunlarını da oynatacak. Bu oyunlar daha yüksek çözünürlükte ve daha kaliteli ekrana gelecek. Xbox One'ın 4,5 katı performans sunacak. İçerisinde sekiz çekirdekli 2,3 GHz hızında x86 tabanlı bir işlemci bulunacak.

UFnwqFARtUG4P_RVQ30P0A

40 işlem ünitesine sahip grafik işlemci, 1,172 MHz hızında çalışacak. 12 GB DDR5 bellek de 6,8 GHz saat hızında olacak. Geliştiriciler 9 GB bellekli bir model kullanabilecek. 1 TB depolama kapasitesine sahip disk 2,5 inç olacak. 4K UHD Blu-ray optik sürücü de Xbox One X'de mevcut. Konsolla ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de sanal gerçeklik. Microsoft tanıtımda açıklama yapmasa da, 12 GB DDR5 bellekli 6 teraflop performanslı sistem bir VR başlığını çalıştırabilecek kapasitede. Şirket ya da üreticiler de bir açıklama yapmadan sanal gerçeklik başlıklarının hangisi Xbox One X ile uyumlu olacak, kestirmek zor.

aGzmOghMG0e_KYZhBN1NYA

Söylentilere göre, Facebook ile işbirliği yapacak olan Microsoft, Oculus Rift başlığını destekleyecek. Şirketin bir açıklamasına göre, Fallout 4 de sanal gerçeklik başlığıyla oynanabilecek. Windows 10 kullanması sebebiyle, birçok başlığın uyumlu olacağı da düşünülüyor. Xbox One X, 7 Kasım tarihinde satışa çıkacak.

Cihazın ABD fiyatı 499 dolar olacak.

Xbox One X Project Scorpio'nun Türkiye fiyatı belli oldu... ile ilgili etiketler x box x özellik fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.