WhatsApp artık o telefonlarda çalışmayacak

Whatsapp, zamanında çok satan; ancak artık esamesi okunmayan telefonlara olan desteğini çekiyor. Peki hangi telefonlar Whatsapp'tan mahrum kalacak?

Günümüzde akıllı telefon kullananların en önde gelen mesajlaşma aracı olarak öne çıkan Whatsapp'tan önemli açıklama.

Whatsapp, bu haftadan itibaren zamanında çok satan; ancak artık esamesi okunmayan telefonlara olan desteğini çekme kararı aldı.

Bu telefonlardan desteğin çekilmesiyle Whatsapp da artık bu cihazlarda çalışmayacak.

Peki hangi telefonlar Whatsapp'tan mahrum kalacak?

WhatsApp, işletim sistemi sürümü eskide kalan ve güncelleme almayan cihazlara yönelik desteğini keseceğini daha önceden duyurmuştu. Şimdi ise bunu uygulamaya koyuyor.

Bugünden itibaren WhatsApp, iPhone 3G ve bazı Android telefonlarda kullanılamayacak.

BlackBerry ve Nokia için ise farklı politikalar izlenecek.

Android 2.2 sürümü ve aşağısı, başta iPhone 3GS olmak üzere iOS 6 ve aşağısı ve Windows Phone 7 ile çalışan akıllı telefonlar WhatsApp erişimine kapatılacak.

BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 işletim sistemine sahip telefonlar da WhatsApp desteğini kaybedecek. Ancak firma 30 Ocak 2017 tarihine kadar süre tanımış durumda. Bu tarihten sonra onlar da WhatsApp kullanamayacak.

Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunan platformun, eski işletim sistemi sürümlerinde sayısız açık riski bulunduğu için böyle bir karar aldığı söyleniyor. Eski sürüm telefon kullananlarsa yeni bir akıllı telefona geçiş yapmak zorunda kalacak.

WhatsApp artık o telefonlarda çalışmayacak ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.