Westworld 2. sezon fragmanı yayınlandı!

Westworld 2. sezon ne zaman başlayacak? Merakla beklenen dizinin 2. sezon fragmanı yayınlandı. Amerika'nın bütün reklam gücünü tek bir geceye aktardığı organizasyonlarından biri olan Super Bowl'da Westworld'un 2. sezon fragmanı hayranları tarafından merakla araştırılmakta. Yayınlandığı dönemlerde seyircileri ekranlara kilitleyen diziyle alakalı aramalar devam ediyor. Super Bowl'da yayınlanan fragman gelecek sezonlara dair pek bir ipucu vermese de Kanye West'in şarkısı heyecanı artırmaya yetti. Öte yandan yeni isimlerin olacağı yeni sezon için meraklı sorular sorulmaya devam ediyor. Peki, Westworld 2. sezon ne zaman başlayacak? Fragmanı yayınlandı mı? Konusu ne? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

HBO kanalında yayınlanan ve Türkiye'den de geniş bir seyirci kitlesi olan Westworld'un fragmanı Super Bowl devre arasında yayınlandı. Gelecek sezonla ilgili pek bir ipucunun verilmediği fragmanda Kanye West'in şarkısı heyecanlandırmaya yetti de arttı bile. Yayınlandığı dönemlerde de seyircileri ekranlara kilitleyen diziyle ilgili ipuçlarını derlemeye çalıştık. Peki, Westworld 2. sezon ne zaman başlayacak? Fragmanı yayınlandı mı? Konusu ne? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

westworld_ikinci_sezon_ne_zaman_baAlayacak

GELECEK SEZONDA NELER YAŞANACAK?

Gelecek bölümlerde yaşanacakları anlamlandırabilmek için önce birinci sezon finalini hatırlamak gerekiyor. Sezon finalinde Dolores sahneye çıkmış ve Doktor Robert Ford‘un veda konuşması sırasında onu vurarak isyanın fitilini ateşlemiştik. Onun bu hamlesinin ardından yapay zekaya sahip tüm robotlar harekete geçti. Parkın misafirlerine saldırmaya, kendilerini kontrol eden çalışanları ortadan kaldırmaya başladı. Sezon finalinde bu öfkeye tam anlamıyla şahit olamamıştık.

İkinci sezon fragmanı ise bekleyişimizin boşa gitmeyeceğini müjdeliyor. Dolores şimdiye kadar sahte bir dünyada yaşadıklarını, başkalarının kurallarına uyduklarını anlatıyor. Eski dünyalarını yıkıp, küllerinden kendi istedikleri gibi bir hayat inşa etmekten bahsediyor. Elbette bunu yapabilmek için parkı alt üst etmeleri, kendilerini kontrol etmeye çalışan herkesi öldürmeleri gerekiyor.

Parkta söz hakkı olanların ise ciddi bir mücadeleye girmeden yenilgiyi kabul edeceğini sanmıyoruz. Asıl merak ettiğimiz ise Siyahlı Adam‘ın bundan sonra neler yapacağı oluyor.

Westworld_2._sezon_ne_zaman_baAlayacakSSA

WESTWORLD NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Favori HBO yapıtının gelecek sezonunu çok uzun zamandır beklemekle meşgul olanlar sadece Game of Thrones hayranları değil. Westworld’ün ilk sezonu 2016 yılı Aralık ayında bitmişti ama kanal, ikinci sezon için birilerinin parka dönüş yapmasının uzun süreceğini söylemişti. Gelin görün ki dizinin devamını dört gözle bekleyen hayranlar için tünelin ucunda ışık göründü. Zira dizinin yıldızı yeni bölümlerin ne zaman başlayabileceğine dair açıklama yaptı.

Oyuncu Evan Rachel Wood Pazartesi günü öğleden sonra Twitter üzerinde 2. Sezonun ne zaman başlayabileceğine dair soru soran birine hızlı bir cevap vererek, ‘2018 yılı bahar döneminde’ diye yazdı.

Wood’un tweeti aslında yeni bir bilgi olmamakla birlikte, açık ve faydalı bir bilgi olarak addedilebilir. HBO’nun halkla ilişkiler sitesi, en az Temmuz’dan bu yana dizinin devamıyla ilgili olarak ‘bahar 2018’ tarihine işaret ediyor. Fakat yayın tarihine dair bu sağlam bilgiye rağmen, fanatikler hala bilgi koparmanın peşinde. İkinci sezonun ne zaman başlayacağıyla ilgili olarak herhangi birinin herhangi bir şeyi söyleyebilme şansı, son ve kesin bir gösterim tarihinin belirlenmesine bağlı.

HBO, San Diego Comic Con’da gelecek sezon için bir fragman yayınlayarak, Ed Harris’in ‘Man in Black’ ve Jeffrey Wright’ın ‘Bernard’ olarak dönüş yapacaklarını teyit etmiş oldu. 2. Sezon, birinci sezonun finalinde görüldüğü üzere ‘Samurai World (Samurai Dünyası)’e yolculuk yapacak. Yapımcılardan Jonathan Nolan ve Lisa Joy, aynı zamanda ‘Roman World (Romalılar Çağı)’ ve ‘Medieval World (Orta Çağ)’ın da görülebileceğinin ip uçlarını verdiler.

Westworld_2._sezon_ne_zaman_baAlayacaksadasd

WESTWORLD KONUSU

Westworld, Jonathan Nolan ve eşi Lisa Joy'un HBO için oluşturdukları 2 Ekim 2016 tarihinde yayına giren bilim kurgu gerilim türünde televizyon dizisi. Dizi yazar Michael Crichton'un 1973'de yazıp yönettiği aynı adlı filmden uyarlamadır. Nolan eşi Joy'un yanı sıra yönetici yapımcı olarak görev alırken J. J. Abrams ve Bryan Burk, Nolan ile birlikte konuyu yönetmektedir. Dizinin galasının 2016'da yapılması zamanlandı.

Dizinin Westworld adlı parkta gelecekçi temasının hikâyesi ''yapay zekanın doğuşu ve günahın geleceği hakkında karanlık bir macera'' olarak tanımlandı.

OYUNCULAR

Ana oyuncular
Anthony Hopkins, Dr. Robert Ford, Westworld'ün zeki yaratıcı yönetmeni

Ed Harris, Siyah giyinen Adam, gizemli kötü adam. Westworld'ün % 51 hissesine sahip iş adamı. Genç William'dan 35 sene sonra Westworld'ü ziyaret eden yaşlı William.

Evan Rachel Wood, Dolores Abernathy, tüm hayatını keşfeden robot Western kızı.

James Marsden, Teddy Flood, yerel güzellik peşinde olan robot silahşördür.

Thandie Newton, Maeve Millay, Westworld'ün genelev patronu robot.

Jeffrey Wright, Bernard Lowe, Westworld Programlama Bölümü başkanı ve yapay insanların üreticisi ve Dr. Robert

Ford'un ortağı Arnold Weber'in birebir kopyası olan robot.

Sidse Babett Knudsen, Theresa Cullen, Westworld en özlü operasyonları lideri.

Rodrigo Santoro, Harlan Bell, ölü ya da diri olarak aranan haydut robot.

Shannon Woodward, Elsie King, parkın yapay varlıkların garip davranışları ile görevli Programlama Bölümü'nün yükselen yıldızı.

Ingrid Bolsø Berdal, Armistice, acımasız ve merhametsiz haydut robot.

Ben Barnes, Logan, kıdemli Westworld misafiri. Zevkine düşkün ve hazcı.

Jimmi Simpson, William, isteksizce ilk defa Westworld'ü arkadaşı Logan'la ziyaret eden biri. Başlangıçta parkın şehvetli cazibesini küçümser sonra yavaşça parkın hikâyesinden farklı daha derin anlamlar çıkarır.

Clifton Collins Jr., Lawrence, büyüleyici ama ölümcül haydut robot.

Simon Quarterman, Lee Sizemore, Westworld'ün hikâye yönetmeni.

Angela Sarafyan, Clementine Pennyfeather, Westworld genelevi çalışanı robot.

Tessa Thompson, Charlotte Hale, Westworld'ün benzersiz bir bakış açısı ile gizemli ve anlayışlı kışkırtıcısı.

Diğer oyuncular

Lena Georgas, Lori.

Currie Graham, Craig.

Ptolemy Slocum, Sylvester.

Louis Herthum, Peter Abernathy.

Wade Williams, Kyle Bornheimer, Demetrius Grosse, Steven Ogg ve Timothy Lee DePriest ayrıca belirtilmemiş rollerdeler.

YAPIM

Gelişim
Warner Bros. 1990'ların başından beri Westworld'ün yeniden yapımını düşünüyordu. Sonra 2011 yılında stüdyo yöneticisi Jessica Goodman'ın ayrılmasından sonra, proje tekrar gözden geçirildi. Uzun metrajlı film hayata geçirilemedi ve 31 Ağustos 2013'de HBO, Jonathan Nolan'ın yönetmenliğinde ve Lisa Joy'un ortak senaristliğinde hikâyenin olası televizyon dizisi sürümü için bir konu düzenledi. Nolan, Joy, J. J. Abrams ve Bryan Burk yönetici yapımcı oldular.

HBO, 17 Kasım 2014 günü yaptığı açıklamada Westworld'ün dizi olarak ele alındığını ve galasının 2015'de yapılacağını söyledi. Ağustos 2015'de HBO ilk kısa tanıtım videosunu yayınladı. Bu videoda galanın 2016'da olacağı ortaya çıktı.Bu dizi Crichton'un özgün hikâyesinden uyarlanan 1980 yapımı Beyond Westworld adlı diziden sonra ikinci dizi oldu. CBS'de yayınlanan bu dizi beş bölüm çekmesine rağmen üçüncü bölümden sonra yayınlanmadı ve yayından kalktı.

Oyuncular
Anthony Hopkins ve Evan Rachel Wood resmen kadroya dahil oldukları açıklanan ilk isimler oldular. Ağustos 2014'de Jeffrey Wright, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Angela Sarafyan, ve Simon Quarterman'ın oyuncular arasında yerini aldığı açıklandı. James Marsden ve Eddie Rouse ayrıca kadroya eklendi. Ed Harris Siyah Giyinen Adam olarak bilinen anahtar kötü adam rolünü aldı. Diğer roller Demetrius Grosse, Kyle Bornheimer, Currie Graham, Lena Georgas, Steven Ogg, Timothy Lee DePriest, Ptolemy Slocum, Thandie Newton, ve Miranda Otto tarafından dolduruldu. Fakat Miranda Otto'nun Homeland dizisinde beşinci sezon için sözleşmesi bulunduğundan Sidse Babett Knudsen ile yer değiştirdi.

ÇEKİMLER

Deneme çekimleri Los Angeles, Kaliforniya çevresinde Ağustos 2014 yılında gerçekleşti.

BÖLÜMLER

1. Sezon: 1. Bölüm, 2. Bölüm, 3.Bölüm, 4. Bölüm, 5. Bölüm, 6. Bölüm, 7. Bölüm, 8. Bölüm, 9. Bölüm, 10. Bölüm

YAYIN

Uluslararası alanda dizinin hakları Avustralya kanalı showcase tarafından edinildi.

Westworld 2. sezon fragmanı yayınlandı! ile ilgili etiketler westworld 2 sezon ne zaman başlayacak fragman
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.