Volvo XC40'ın özellikleri nelerdir?

Volvo XC40'ın fiyatı ne kadar? İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek Otomobil Fuarı öncesi bu yılki Avrupa'nın en iyi otomobilleri belli oldu. 6 otomobilin finale kaldığı yarışmada, Volvo'nun yeni tasarımı, rakiplerini geride bırakarak Avrupa'da 2018'in en iyi otomobili oldu. Peki, VolvoXC40'ın özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Volvo XC40'ın özellikleri nelerdir? “Yeni modelimiz XC40'a verilen bu ödülün zamanlaması oldukça anlamlı” şeklinde konuşan Volvo Cars Başkan ve CEO'su Håkan Samuelsson sözlerini: “Yeni modelimizle birlikte Volvo ürün gamında farklı boyut ve sınıflara ait üç adet küresel SUV modeli yer alıyor. Büyümemizde önemli bir rol üstlenen yeni XC40 her geçen gün daha da büyüyen kompakt SUV segmentinde bizi temsil ediyor” şeklinde tamamladı. Peki, VolvoXC40'ın özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Volvo_XC40_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadarasjfa

AVRUPA'DA YILIN OTOMOBİLİ OLDU

“Yeni modelimiz XC40'a verilen bu ödülün zamanlaması oldukça anlamlı” şeklinde konuşan Volvo Cars Başkan ve CEO'su Håkan Samuelsson sözlerini: “Yeni modelimizle birlikte Volvo ürün gamında farklı boyut ve sınıflara ait üç adet küresel SUV modeli yer alıyor. Büyümemizde önemli bir rol üstlenen yeni XC40 her geçen gün daha da büyüyen kompakt SUV segmentinde bizi temsil ediyor” şeklinde tamamladı.

Volvo_XC40_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadarASF

Yeni XC40'ın almış olduğu ödülle birlikte Volvo ürün gamındaki her bir SUV modeli Avrupa ya da Kuzey Amerika olsun yılın otomobili seçilmiş oldu. Büyük hacimli SUV segmentinde yer alan XC90 ve orta boy segmentinde yer alan SUV XC60 son iki yıl üst üste Yılın Pick-Up/Çok Yönlü (Truck/Utility) aracı seçilmişti.

2018 Avrupa'da Yılın Otomobili ödülü yeni Volvo XC40'ın almış olduğu ilk ödül değil. Yeni Volvo XC40 daha önce İngiltere'nin önde gelen otomobil yayını What Car? tarafından Yılın Otomobili seçilmişti.

DSSDVolvo_XC40_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadar

Yeni XC40, Volvo Cars'ın yeni kompakt modüler araç platformunu (CMA) kullanan ilk model olup, bu platform elektrikli araçlar da dahil bundan sonraki 40 serisi araçlarda da kullanılacak. Geely ile birlikte geliştirilen CMA her iki markaya da ölçek ekonomisinden yararlanma imkanı tanıyor.

XC40, ayrıca Volvo’nun dijital anahtar teknolojisi ve bağlantılı servisler platformu Volvo On Call ile desteklenen araç paylaşım özelliğiyle yollara çıkan ilk Volvo olmasıyla da özel bir konuma sahip. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar fiziki olarak bir anahtar transferine gerek olmaksızın araçlarını aileleri veya arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

Yeni Volvo XC40'ta Volvo Cars'ın; Pilot Assist, Şehir içi Aktif Güvenlik, Yoldan Çıkma Uyarısı ve Yardımı, fren desteği de dahil olmak üzere Çapraz Trafik Uyarısı Sistemi ve sürücünün otomobili dar park alanlarında manevra yapmasına yardımcı olan 360° kamera sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

reytyVolvo_XC40_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadar

Volvo Cars Başkan ve CEO'su Håkan Samuelsson yapmış olduğu değerlendirmede: “Büyüme noktasında net bir stratejiye sahibiz ve güvenlik, bağlantılı hizmetler ve otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanması gibi konularda otomotiv endüstrisine öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi ve ekledi: “Yeni Volvo XC40 bünyesinde barındırdığı teknolojilerle stratejimizi en iyi şekilde yansıtıyor. Müşterilerden gelen tepkiler kadar bugün burada COTY'nin vermiş olduğu ödül de bizim doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor.”

VOLVO

Volvo dünyanın önde gelen TIR, otobüs, otomobil, iş makinesi, deniz motoru ve endüstriyel motorlar üretimi yapan firmasıdır. Volvo Cars ise 1999'da İsveçli Volvo Group tarafından Ford Motor Company'ye, ardından 2010 yılında Çin'li Geely'ye satılan ve sadece binek araba ve SUV üreten bir otomobil markasıdır. Bunun dışında Volvo Group, uçak endüstrisinden finans sektörüne kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren bir holdingdir.

1927 yılında İsveç, Göteborg'da SKF markasının bilya üretici olarak kuruldu. Deniz motorları üreten bölüm ise Volvo Penta olarak adlandırılmaktadır. Bunun dışında Mack tırları da Volvo Group'a bağlıdır. Volvo Cars Ford'a geçtikten sonra kendine ünlü Alman otomotiv devleri Audi, BMW ve Mercedes'i rakip olarak seçmiştir. 2010 yılında Volvo'nun yeni sahibi Geely, Volvo'nun Ar-Ge ve ana üretim merkezinin İsveç'te kalmaya devam edeceğini ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde açılacak yeni Volvo fabrikasında sadece Çin'de satılacak arabaların üretileceğini ilan etmiştir.

Volvo XC40'ın özellikleri nelerdir? ile ilgili etiketler volvo xc40 özellikleri nelerdir fiyatı ne kadar volvo özellikleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.