Vişneli Tayfır tatlısı nasıl yapılır?

İsmail Kahraman, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden protokolle devralınan TBMM'ye ait Ala Restaurant'ta geçtiğimiz haftalarda yemeğe gitti. Menünün tatlı bölümünde ‘Vişneli Tayfır' yazdığını gören Kahraman, "Bu nasıl tatlı ismi… Bizim baklavamız, aşuremiz, sütlacımız var" dedi. Başkanın eleştirisi üzerine TBMM'de ve Meclis'e ait sosyal tesislerde, menüden 'Vişneli Tayfır' çıkartıldı. Peki, Vişneli Tayfır nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

İsmail Kahraman, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden protokolle devralınan TBMM'ye ait Ala Restaurant'ta geçtiğimiz haftalarda yemeğe gitti. Başkanın eleştirisi üzerine TBMM'de ve Meclis'e ait sosyal tesislerde, menüden 'Vişneli Tayfır' çıkartıldı. Bu tatlı nedeniyle 2014 yılında tartışma da yaşanmıştı. Meclis lokantasında çalışan bir personel, eşine açtığı işyerinde 'Vişneli Tayfır' yaptırdı. Bu bilgi soru önergesine konu olunca TBMM Başkanlığı 'Meclis'e özel' bu tatlı için soruşturma açtı. Peki, Vişneli Tayfır nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Snapseed

VİŞNELİ TAYFIR NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

Crumble İçin
1,5 su bardağı un
125 gram tereyağı (soğuk)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın

Vişne sos için:
1 su bardağı vişne
2 yemek toz şeker

Vanilyalı Muhallebi İçin:
500 ml. süt
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1-2 damla vanilya esansı
1/2 paket krema

Püf Noktası
Muhallebiyi soğutmak için buzdolabında bekletirken üzerine streç film yapıştırarak kabuk tutmasını engelleyebilirsiniz. Vişneleri donuk kullanıyosanız fazla suyunu salmaması için önceden süzgeçte bekletebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Crumble Hazırlamak İçin:
Fırını 165 dereceye ısıtın.
Unu geniş bir kaba eleyin. Tereyağını soğuk olarak unla harmanlayın.
Toz şeker ve tarçını da ilave edin.
Un ve tereyağını yoğurmadan sadece parmak uçlarınızla birbirine yedirin ve kırıntı halinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.

Vişneli Sos İçin:
Vişneleri ve toz şekeri minik bir sos tenceresine alın ve vişneler karamelize olana kadar 2-3 dakika pişirin.

Muhallebinin Hazırlanışı:
Yumurta sarısı, süt, vanilya esansı, un ve şekeri çırpma teliyle çırparak karıştırın.
Muhallebi kıvamını alıncaya kadar aynı yöne doğru çırparak karıştırın.
Muhallebi kıvam alınca ocaktan alın ve iyice soğutun.
Soğuyan muhallebiyi çırpma teliyle çırpın ve kremayı ilave edin.
Bardağınıza önce kırıntıları daha sonra vişneleri ve muhallebiyi ilave edin. En son katmanı kırıntı, çikolata sosu ve file bademle süsleyin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Servis Önerisi
Dilerseniz bir top dondurma eşliğinde sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz...

s-b7dc0806d78adf84c0f57f7cc13692db9b21f9e8

MENÜDEN ÇIKARILDI

Sputnik'in haberine göre, Kahraman, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden protokolle devralınan TBMM'ye ait Ala Restaurant'ta geçtiğimiz haftalarda yemeğe gitti. Menünün tatlı bölümünde ‘Vişneli Tayfır' yazdığını gören Kahraman, "Bu nasıl tatlı ismi… Bizim baklavamız, aşuremiz, sütlacımız var" dedi.

​Başkanın eleştirisi üzerine TBMM'de ve Meclis'e ait sosyal tesislerde, menüden 'Vişneli Tayfır' çıkartıldı.

2014'TE VİŞNELİ TAYFIR SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Bu tatlı nedeniyle 2014 yılında tartışma da yaşanmıştı. Meclis lokantasında çalışan bir personel, eşine açtığı işyerinde 'Vişneli Tayfır' yaptırdı. Bu bilgi soru önergesine konu olunca TBMM Başkanlığı 'Meclis'e özel' bu tatlı için soruşturma açtı.

120620171626302126343

MELDA ONUR'UN İSYANI

CHP eski milletvekili Melda Onur, "Vişneli Tayfır"ın mönüden çıkartılmasına "Ya siz hasta mısınız? Başka işiniz yok mu? TBMM'ye gittiğimde yediğim tek tatlıydı." sözleri ile isyan etti.

Vişneli Tayfır tatlısı nasıl yapılır? ile ilgili etiketler vişneli tayfır nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.