Verizon, Yahoo'yu satın aldı! Ödediği para dudak uçuklatacak cinsten...

ABD'li operatör Verizon'un yaklaşık 4,5 milyar dolara Yahoo'yu satın alma işlemi tamamlandı. Yahoo CEO'su Mariss Mayer ise beş yıla varan görev süresinden sonra istifasını açıkladı...

ABD'li operatör Verizon'un yaklaşık 4,5 milyar dolara Yahoo'yu satın alma işlemi tamamlandı. Yahoo CEO'su Mariss Mayer ise beş yıla varan görev süresinden sonra istifasını açıkladı...

Yahoo çalışanlarına bir mektup gönderen Mayer, herkese teşekkür ederken, Verizon da Mayer'e bundan sonraki hayatında başarılar diledi. Yahoo'nun hisse değerini yükselttiğini belirten Mayer, aylık kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkardığını da hatırlattı. Yahoo ve Verizon, anlaşma tamamlandığında Mayer'in ayrılacağını açıklamışlardı.

mayer_yahoo

YAHOO İLE AOL BİRLEŞEREK OATH OLACAK

2012 yılında göreve gelen Mayer'den önce, şirket yıllarca süren kararsız bir dönemdeydi ve yönetici kaynaklı sorunlarla uğraşıyordu. Mayer döneminde, hisse senetleri artış yaşasa da, Yahoo'nun eski konumuna gelmesi ya da teknoloji dünyasında söz sahibi olması gibi beklentiler karşılanamadı.

yahoo_verizon

Verizon yönetimi altında, Yahoo, AOL ile birleşerek Oath adlı yeni bir oluşuma dönüşecek. Oath, Huffington Post, TechCrunch, Engadget gibi çeşitli medya gruplarının da yer aldığı yaklaşık 50 markayı yönetecek ve CEO'su da şu anda AOL CEO'su olan Tim Armstrong olacak.

Yahoo ise 16 Haziran'dan itibaren Altaba Inc adını alacak. Bu şirketin yüzde 15,5 hissesi Alibaba Grubuna ait ıolurken, yüzde 35,5'u da Yahoo Japonya'nın olacak. Thomas McInerney adlı Yahoo yönetim kurulu üyesi de Altaba'da CEO olarak görev yapmaya başlayacak.

Verizon, Yahoo'yu satın aldı! Ödediği para dudak uçuklatacak cinsten... ile ilgili etiketler AÖL mariss mayer Yahoo verizon oath
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.