Vali Coş'un FETÖ soruşturmasında pasaportu iptal edildi mi?

15 Temmuz’dan sonra elinde otomatik silahla açıklama yapıp FETÖ üyeleri için idam isteyen Vali Coş’un isminin FETÖ soruşturmasında geçtiği iddiasında yeni bir gelişme yaşandı. Bir süre önce, Vali Coş'un pasaportunun iptal edildiği öne sürülmüş ancak bu iddia yalanlanmıştı. Haberi yapan muhabir iptale ilişkin belge yayınladı

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ, 2016 yılı ocak ayında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla "Paralel Devlet Yapılanması"nı araştırmaya başlayan Devlet Denetleme Kurulu'nun FETÖ'yle ilgili ulaştığı bazı bilgileri haberleştirmişti.

DDK'nin Bank Asya’da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği’ne bağış yapan valilerle ilgili araştırmasını haberleştiren Cumhuriyet muhabiri, bu kapsamda 'Bank Asya’da hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği’ne bağışta bulunduğu tespit edilip, pasaportları iptal edilen valiler' başlıklı bir şema oluşturulduğunu öne sürdü.

Muhabir, bu şemada ismi bulunan 5 valiyi ise, Vahdettin Özcan, İbrahim Şahin, Hüseyin Avni Coş, Adnan Yılmaz ve Hasan Karahan olarak açıklandı.

HÜSEYİN AVNİ COŞ İDDİAYI YALANLAMIŞTI

Pasaportu iptal edildiği öne sürülen 5 validen en dikkat çekeni Sakarya Valisi Coş oldu.

Coş, son görev yeri Sakarya’da ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında elinde otomatik tüfekle valilik önünde verdiği fotoğraflarla gündeme gelmişti.

Hüseyin Avni Coş'un, 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınan FETÖ'cü askerleri azarladığın görüntüler de büyük ses getirmişti.

Bu gelişme üzerine ilk olarak, Hüseyin Avni Coş'un avukatı Erhan Dursun, bir açıklama yaptı. Dursun müvekkilinin pasaportunun iptal edildiği iddialarını yalanlarken, yargıya başvuracaklarını belirtti.

MUHABİR BELGE YAYINLADI

İddiayla ilgili son sıcak gelişme ise bugün yaşandı. Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ, sosyal medya hesabından haberinin gerçek olduğunda ısrar ederek bir belge yayınladı.

DDK'ya ait olduğu iddia edilen rapordan bir fotoğrafı paylaşan Uludağ, "İçişleri Bakanlığı'nın "yalan" dediği valiler haberime ilişkin devletin kayıtlarına giren bir "çalışma." (Gecikmeden dolayı özür dileyerek)" ifadelerini kullandı.

İşte muhabirin yayınladığı o yeni belge...

bytkhyujk

Vali Coş'un FETÖ soruşturmasında pasaportu iptal edildi mi? ile ilgili etiketler FETÖ pasaport vali coş Cumhuriyet belge
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.