Uyuşturucuyla mücadele terörle mücadelenin de parçası

26 Haziran Uyuşturucu Bağımlılığı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde Yeşilay’ın İstanbul Sepetçiler Kasrı Genel Merkezi’nde düzenlediği iftar programında konuşan Uyuşturucu ile Mücadele Üst Kurulu Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş narkoterör konusuna dikkat çekti.

Tüm dünyada terör örgütlerinin ve PKK'nın uyuşturucu ticareti yaptıklarını söyleyen Kurtulmuş narkoterörün insanlığın en büyük belalarından biri olduğunu söyledi ve şunları aktardı:

"Dünyada uyuşturucu ticareti yıllık 1,3 Trilyon Dolar. Bu rakam da terör örgütlerine güç veriyor. Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Raporlarına göre tüm dünyada terör örgütlerinin ve Türkiye’de de PKK’nın nasıl bu uyuşturucu ticaretinin parçası olduklarını biliyoruz. Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadelenin de bir parçası. Türkiye’de de bazı ilçelerde terör örgütleri uyuşturucu baronları ile bu işi kol kola yapıyorlar ve bu örgütler gençlerimizin hayattan koparılmasını, yalnızlaştırılmasını, umutsuzlaştırılmasını ve kimsesiz hale getirilmesini amaçlıyor. Sadece kendi ticaretinin içinde pay alan bu uyuşturucu baronları birer piyon olarak gençleri kullanıyor.”

Mücadelede köyler inşaa edilecek

Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumsal duyarlılık ve toplumsal bilincin yükseltilmesinin hepimizin meselesi olduğuna da dikkat çeken Numan Kurtulmuş uyuşturucu ile mücadele köyleri inşaa edileceği haberini de verdi. Kurtulmuş, "Önemli olan gençlerin alışkanlık kazanmadan uyarılması ve alışkanlık kazanmış olanların da kurtarılmasıdır. Bu amaçla da, uyuşturucudan insanları vazgeçirmek için her türlü donanımı olan ve bağımlılara mesleki beceri kazandırılan ve insanların hayattan koparak değil hayatın için de olabildiği aktif bir fert olmasını sağlayan uyuşturucu ile mücadele köyleri inşa edeceğiz” dedi.

SuperHaber / Ayşenur Asuman Uğur

Uyuşturucuyla mücadele terörle mücadelenin de parçası ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.