Uyurkulak yeni kapaklarıyla April'de!

sayimcinar@gmail.com

Yaz ayı yeni kitaplarla, yeni filmler ve oyunlarla devam ediyor, Sayım Çınar kültür sanatın nabzını tutuyor. İşte bu ayın öne çıkan haberleri…

UYURKULAK YENİ KAPAKLARIYLA APRİL’DE!

Murat Uyurkulak, romanları birçok dile çevrilen, geniş bir okur kitlesi tarafından büyük beğeni kazanan, son dönem Türkiye edebiyatının en önemli isimlerinden biri. Romanlarında her defasında sarsıcı konuları ele alan usta bir isim. Yazarın tüm romanları Murat Yılmaz / Terapi imzalı kapakları ve yeni edisyonlarıyla April Yayıncılık tarafından yayımlandı.

“Devrim, vaktiyle bir ihtimaldi ve çok güzeldi.”

Devletin, şiddetin, darbelerin darmadağın ettiği hayatlar...

İnatla baştan kurulan hikâyeler, boyun eğmeyi reddeden hayalciler...

Deliliğin sınırlarında dolaşırken, iyiliğe, direnişe, aşka, devrime inanmaktan vazgeçmeyenler...

Bir intikam romanı: Tol.

dewfew

"Bu ülke, ki Netamiye derler adına, ulu bir ejderhanın mide fesadından doğdu. Biz oradaydık, gördük her şeyi. Kıyametin yarım boy küçüğü bir alamet gündü."

Yedi kat yerin üstünden, yedi kat yerin altına uzanan bir meydan okuma...

Âlemin meleklerine, şeytanlarına, cinlerine ateşli bir selam, edebi bir salvo...

Tutkunun, inancın, var olmanın kıyametine kelimelerden mürekkep bir yolculuk...

Bir kıyamet romanı: Har.

wefewf

"Bir gün, öyle bir an geldi ki, kötü biri olmaya karar verdim. Taştan bir kalple kurtulurum sandım. Ama çok geçti artık, tüm vakitlerin sahibi silahına benden önce davranmıştı, şahane bir tebessümle bastı tetiğe, kurtulamadım, günaha girdiğimle kaldım.

Şimdi önümarkamsağımsolumüstümbaşımyüzümgözüm tövbe..."

Salya ve kan ve ter kuşatmasında günler...

Arka sokaklar, ışık girmez evler, batakhaneler...

Hep kaybedenler, son gülenler, şahane gülenler...

Bir cinayet romanı: Merhume.

wefewfwe

KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE BİR KİTAP UZAKLIĞINDASIN!

Dr. Cevdet Mirmahmutoğulları’nın “Kendini Gerçekleştir” isimli ikinci kitabı, Nisan ayında okuyucuyla buluştu. Kitap, kişisel gelişim alanında eğitici, aydınlatıcı ve yeni perspektif kazandırıcı tarzıyla dikkat çekiyor.

Cinius Yayınları’ndan çıkan kitap, Kişisel Gelişim, Sağlık, Maneviyat ve Hayata Dair olmak üzere dört bölümden oluşuyor.

Dr. Cevdet Mirmahmutoğulları, ikinci kitabında da okuru, kendine has özellikleri, gücü, yetenekleri ile kendini gerçekleştirmeye, kendi zamanının efendisi olmaya yönlendiriyor.

“Kendini hayat yolunda güçlü gerçekleştiren, zamanın efendisi olan planlı olur, metodik çalışır, araştırır, öğrenir, azimle gerçekleştirebileceği uygun hedefler kor. Zamanının efendisi olan zamanını parçalara bölerek akıllı bir şekilde yönetir” diyen Dr. Cevdet Mirmahmutoğulları, kitapta özlemini çektiğiniz hayatın mimarı olmayı öğretirken, hayatınızın ustası olarak kendi hedef ve beklentilerinizi nasıl gerçekleştireceğinize dair önemli ipuçları veriyor.

-aca5

METEORLAR LOCARNO FİLM FESTİVALİ’NDE!

Yönetmen Gürcan Keltek’in ilk uzun metraj filmi Meteorlar, Locarno Film Festivali’nin bu yılki programına seçildi.

Yapımcılığını Marc Van Goethem, Arda Çiltepe ve Burak Çevik’in üstlendiği
Hollanda ve Türkiye yapımı film Locarno Film Festivali’nin Filmmakers of the
Present/Günümüz Sinemacıları bölümünde yarışacak.

İnsanların, mekanların ve şeylerin hafızasında dolanan Meteorlar, belgesel ile kurmacayı harmanlıyor. Locarno Film Festivali 2-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Meteors3

BEYOĞLU SİNEMASI İÇİN ELELE!

Beyoğlu’nun güzide sinemalarından Beyoğlu Sineması uzun zamandır maddi problemlerle cebelleşiyordu. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen destek, sonunda bir kampanyaya dönüştü.

Sadakat kartı adı verilen kartlarla izleyiciler hem sinemaya destek olacak, hem de özgün filmleri izleyecek. Sinemaseverler detaylı bilgiye http://beyoglusinemasikarti.com/ adresinden ulaşabilir.

Diğer Yazıları