Ünlü vurguncu Soros altın satıp hisse senedi almaya başladı

Trump ile birlikte piyasalarda dengeler alt üst. Küresel tahvil faizleri yükselirken, hisse senetlerine talep artıyor. Gelişmekte olan ülke paraları ise baskı altında. Ünlü Fon Yöneticisi George Soros ise görünen o ki çok önceden bu stratejiye geçti.

Bloomberg News haberine göre, Soros’un yatırımlarını yöneten Soros Fund Management 30 Haziran sonu itibariyle dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR’daki pozisyonunu 30.4 milyon dolar azalttı.

Aynı tarihte Japonya, Çin ve gelişen piyasa borsa yatırım fonlarında yatırımlarını ise artırdı. Japon fonundan 34.1 milyon dolarlık alım yapan yatırımcı, Çin’den 24.1 milyon dolarlık alım yaptı. iSHares MSCI Gelişen Piyasalar borsa yatırım fonunda pozisyonunu ise 91.9 milyon dolar artırdı.

Dünya ekonomisi hakkında karamsar yorumlar yapan Soros, altından çıktığında yüzde 25 yukarıdaydı, üçüncü çeyrekte ise yüzde 0,3 düştü. İngiltere’nin ayrılma kararının finansal krizi hızlandıracağını yorumunda bulunan Soros, ondan birkaç ay önce de Çin’in borç yüklü ekonomisini 2007-2008 yıllarında, yani finansal kriz öncesi ABD’nin haline benzetmişti.

Ünlü vurguncu Soros altın satıp hisse senedi almaya başladı ile ilgili etiketler altın Çin Japonya soros
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.