İlginç Nutella çıkışı: ''Palm yağı kanser yapar iddiaları kanser yapar!''

CNN Türk Gündem Özel programında uzmanlar, palm yağı ve gıda güvenliğini konuştu. Yrd. Doç.Dr. Fahri Yemişçioğlu, palm yağı hakkındaki 'kanser yapar' iddialarına ilişkin “Hakikaten kanser yapar ama ne kanser yapar biliyor musunuz? Bu sözü dinlemeye maruz kalmak kanser yapar” dedi.

Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programında uzmanlar, palm yağı ve gıda güvenliği konusunu masaya yatırdılar.

Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, tarım ilaçlarının kullanımına ilişkin “Tarım ilaçları usulüne uygun kullanılırsa, kalıntı limitlerini aşmazsa kabul edilebilir olarak değerlendiriyoruz. Tümden yasaklayalım dediğinizde, çiftçiler tarımın ne hale geleceğini bilirler. O nedenle toksikoloji konusunda uyanık olmamız ve dünyayı izlememiz lazım” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç.Dr. Fahri Yemişçioğlu, “Gıda alanına, halk sağlığına ve sektörün kendini geliştirmesine katkıda bulunan her hizmete saygı duyarım. Bir gıda sistemini haksız yere eleştirerek, yanlış bulgularla eleştirilmesine zemin hazırlanıyor. Geçen günlerde bir ulusal televizyon kanalında bir uzman “Palm yağı doymamış yağ asitlerini içeren ve rafine edildiği zaman trans yağ asidi içeren bir şeydir. Bu nedenle kanser yapar” dedi. Hakikaten kanser yapar ama ne kanser yapar biliyor musunuz bu sözü dinlemeye aruz kalmak kanser yapar” ifadelerini kullandı.

İlginç Nutella çıkışı: ''Palm yağı kanser yapar iddiaları kanser yapar!'' ile ilgili etiketler kanser palm yağı yapar yapmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.