TURSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya: Ciddi bir şok yaşıyoruz...

Kılıçdaroğlu’nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamada sarfettiği 'Türkiye’ye gelmeyin' şeklindeki sözleri kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Turizm sektörünün güçlü oyuncuları nedense bu açıklamaya gereken tepkiyi göstermekte geç kaldılar.

Sektörün en büyük temsilcisi konumundaki TURSAB ve Başkanı Başaran Ulusoy’un da bu skandal açıklamaya sessiz kalması dikkatleri turizmcilerin üzerine çevirdi.

Ve beklenen açıklama, TURSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya’dan geldi.

Kılıçdaroğlu’nun sözleri ile ciddi bir şok yaşadıklarını belirten Bağlıkaya, bu açıklamaların sektörde yaşanan krizin aşılmasına ciddi sekte vurduğunu söyledi.

turizm2

İşte Bağlıkaya’nın açıklaması.

CİDDİ BİR ŞOK YAŞADIK

‘Milyonlarca insanımızın ekmek ve umut kapısı olan turizm sektörünün son yıllarda yaşadığı durumu hepimiz biliyoruz. Hal böyleyken, sezonun tam ortasında, mevcut krizden biraz da olsa sıyrılma ümidiyle çaba saf ederken, dış basına yapılan talihsiz açıklamayla ciddi bir şok daha yaşadık.

Ülkemize gelen ya da gelecek olan turistlerin güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalacağı ile ilgili bu açıklama, sıkıntılardan kurtulma gayretlerimize sekte vurmuştur.

Turizm alanı hiç kimsenin siyasi malzemesi olmamalıdır. Ayrıca buna kimsenin de hakkı yoktur. Milyonlarca turizm profesyoneli, sektörümüzün gelişmesi için, alın teri dökmüş ve bu işe ömrünü vermiştir.

Siyasette mevki ve makam sahibi olan insanlarımız sarf ettikleri sözlerin sadece kendilerini değil koskoca bir ülkeyi de bağladığını ve bazen de zincirlediğini unutmamalıdır.

Bu talihsiz açıklamanın bir yanlış anlaşılma sonucu ortaya çıktığını ümit ediyor, turizm alanının partiler ve politikalar üstü tutulması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemize gelen herkes başımızın tacıdır, güvenlikleri devletin ve milletin sorumluluğundadır..’

turi

FİRUZ BAĞLIKAYA KİMDİR?

1957 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ardından da 1979 yılında Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu.

Yurt içi ve yurt dışında büyük otellerde çeşitli görevlerde bulundu. 1986 yılında profesyonel olarak seyahat acentacılığı faaliyetlerine başladı. Çeşitli acentalarda gerek kurucu, gerekse profesyonel yönetici olarak görev yaptıktan sonra, 1995 yılında, halen sahibi olduğu DETUR Turizm Seyahat Acentası’nı kurdu.

Türkiye’deki seyahat acentacılığı faaliyetlerinin yanı sıra, sırası ile Rusya (1995), Finlandiya (1998), Norveç (1999), İsveç (2000) ve son olarak da 2012’de Danimarka’da tur operatörlüğü şirketini faaliyete geçirdi.

Firuz Bağlıkaya seyahat acentacılığı ve tur operatörlüğünün yanı sıra 2003-2007 yılları arasında iki dönem TÜRSAB genel Sekreterliği görevini üstlendi.

Bağlıkaya, geçtiğimiz günlerde TURSAB Başkanlığına aday olduğıunu açıkladı ve seçimi kazanmak için çalışmalarına başladı.

TURSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya: Ciddi bir şok yaşıyoruz... ile ilgili etiketler turizm TÜRSAB Kılıçdaroğlu firuz bağlıkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.