Türkiye'nin konuştuğu Çiftlik Bank dolandırıcılığını ilk kez Sabah yazdı!

Eşine az rastlanır dolandırıcılık hikâyesi Çiftlik Bank, Türkiye’nin gündemine oturdu. Mehmet Aydın’ın saadet zincirini Türk basınında ilk kez 4 ay önce yazan ise Sabah gazetesi oldu...

CEO'suyla, üyeleriyle, para toplama sistemiyle eşine dünyada az rastlanır bir dolandırıcılık vakası Çiftlik Bank...

DOLANDIRICILIK TEZGAHINI TÜRKİYE SABAH'TAN ÖĞRENDİ

1 yılda milyonlarca kişiyi peşine taktı. Kimisi evini, kimisi arabasını sattı. Evi veya arabası olmayan bankadan kredi aldı. 27 yaşındaki bir genç, sanal dünyada kurduğu sistemle 80 bin kişiden 511 milyon TL topladı. Medyayı bile "mavi yumurta ürettik" diye kandırdı. Önce topladığı paraları Kıbrıs'a gönderdi, sonra da kendisi Uruguay'a kaçtı. Dolandırıcılık tezgâhını ise Türkiye SABAH'tan öğrendi.

ciftt1

SABAH'IN MANŞETİ İLE DUVARA TOSLADILAR

Mehmet Aydın'ın kusursuz işleyen planı SABAH'ın 24 Kasım 2017'deki "İşte Çiftlikbank Gerçeği" manşetiyle duvara tosladı. Arka arkaya yapılan haberler devleti de harekete geçirdi.

ciftt2

MAĞDUR SAYISI MİLYONLARLA ULAŞABİLİRDİ

Üyelerin gözünü kör eden kâr vaatleri, sistemi bir süre daha ayakta tutsa da eninde sonunda yapılanın nitelikli dolandırıcılık olduğu kanıtlandı. SABAH konunun üzerine ısrarlı yayınlarıyla gitmeseydi mağdur sayısı yüzbinlerle değil milyonlarla ifade edilecekti.

Türkiye'nin konuştuğu Çiftlik Bank dolandırıcılığını ilk kez Sabah yazdı! ile ilgili etiketler çiftlikbank
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.