Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve keçi sütü bazlı bebek maması

İzmir’deki çiftliklerinde bulunan 2 bin keçiden elde ettikleri sütlerle Keçicik Baby Goat markasıyla keçi sütünden bebek maması üretmeye başladıklarını ifade eden Eser Mumcular, “Bu işe 3 ortak girdik. Yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptık. Üretimi ise Aydın’daki fabrikamızda gerçekleştiriyoruz” dedi.

Her biri uzun yıllar yurtdışında çalışan Eser Mumcular, Metin Seçim ve Engin Yiğit, Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra bebek maması üretmeye başladı. Türkiye’nin ilk keçi sütü bazlı bebek mamasını Keçicik Baby Goat markasıyla ürettiklerini söyleyen şirket ortaklarından Eser Mumcular, 20 milyon dolar yatırım yaparak bu işe girdiklerini vurguladı. Fabrikalarının Aydın’da 10 bin metrekare alanda olduğunu ve 3 bin metrekare kapalı alanı olduğunu söyleyen Eser Mumcular, “İzmir Dikili’de ise 2 bin keçimiz bulunuyor. Keçilerin yemlerinden ürünlerin paketlenmesine kadar her noktasıyla ayrı ayrı ilgileniyoruz” dedi.

Metin Seçim İnşaat Mühendisi. Aydın’da ekmek fabrikaları olan bir ailenin çocuğu. Yurt dışından doğruca memleketi Aydın’a dönmüş. ‘Hemen hemen aynı süreçte İsviçre’den dönen Engin Yiğit ile, Ege Üniversitesi’nden bir hocanın yönlendirmesiyle son yılların popüler yatırım alanı keçiciliğe başlamışlar. Keçicik’ markasıyla süt ve süt ürünleri üretiyorlarmış. Ben de o sıralarda 22 yıldır yaşadığım Türkmenistan’dan dönmüştüm. Ortak dostlar vasıtasıyla tanıştık ve ben de bu girişime dahil oldum. Uzun ve meşekkatli bir sürecin sonunda Aydın Koçarlı’da Baby Goat markasıyla keçi sütünden Türkiye’nin ilk bebek mamasını ürettik.

djhfksdjfhsfsdf_1
HELAL GIDA SERTİFİKASINA SAHİP

Dünyada keçi sütünden bebek maması üreten firma sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söyleyen Eser Mumcular, ‘Biz de bu pazara Türkiye’den dahil olduk ‘ diyor.

Ülkemizde bugüne kadar tüketilen tüm bebek mamalarının yurtdışı menşeili olduğunu gördüğümüz için bizlerde yerli mama üretmek konusunda kolları sıvadık. Fikir aşamasında; Türkiye’de bir ilk olan ürünü üretmenin planlanmasının yapılmasından tutun da, satış, pazarlama ve ihracata uzanan yolda kısa ve uzun vadeli planlar oluşturduk.

İlk plan hayvancılıktı. Çünkü en kıymetli varlığımız olan bebeklerimizin beslenmesinde hammadde olan süt; en kaliteli hayvanlardan ve en iyi üretim şartlarında elde edilmeliydi. Bu bağlamda şu an sayıları 2000’i aşkın keçimizden kontrollü olarak elde edilen sütlerle mamalarımızı üretiyoruz. Takip eden süreçte AR- GE ekibimizle beraber formülizasyon dönemine geçildi. Bu noktada Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden akademisyenlerimizin desteğiyle ilerlendi.

Türk Gıda Kodeksi kalite standartları çerçevesinde dünya ölçeğinde bir marka oluşturduk. Markamızı ISO 22000: 2005; ISO 9001: 2008; Helal Gıda Sertifikası ve İyi Tarım Uygulamaları sertifikaları ile tescillendirdik.
Helal Gıda Belgesini sanıldığının aksine müslüman ülkeler talep etmiyor. İnanmayacaksınız ama bu belgeyi İngiltere, Fransa, Almanya başta olmak üzere orta Avrupa ülkeleri önemsiyor. Zaten bu belgeyi verebilen tek ülke İngiltere. Çünkü bu sertifika bir ürünün ne kadar katkısız olduğunun da bir belgesi oluyor.

ÜRETENE KADAR KİMSEYE SÖYLEMEDİK

Şimdi Aydın Koçarlı'da bulunan fabrikamızda üretim yapıyoruz.Bebek maması üretmek ileri teknolojiyi ve hassas çalışmayı gerektiriyor. Türkiye’de bugüne kadar kimsenin keçi sütünden bebek maması üretmeye cesaret edemediğini söyleyen Mumcular, ‘Ya cesaret edilemedi ya da engellendi. Türkiye’de mama pazarının büyüklüğü net değil. Ne kadar ürün giriyor, ne kadar tüketim var belli değil. Aylık 15 milyon dolarlık bir pazarın varlığından söz ediliyor. Çünkü rakipler uluslar arası firmalar. Onun için biz üretime başlayana kadar süreci saklı tuttuk’ diyor.

HEDEF GÜNDE 10 TON SÜT

Eser Mumcular, bugün çiftliklerinde 2000’e yakın keçilerinin olduğunu söylüyor. Keçilerimizin verdikleri süt yıllık 1400 kilo civarında.Günde 5 litre süt alabiliyoruz. İnek sütünün hepsinden mama yapabiliyorsunuz ama keçi sütü öyle değil. Bu miktarın ancak 3 litresini kullanabiliyoruz. İlerleyen süreçte bu miktarı günlük 1o litreye çıkartmayı hedefliyoruz.

TAMAMEN DOĞAL

Biz keçilerimizi, çiftlikte kendi otlaklarımızda yetiştirdiğimiz yoncalarla besliyoruz.
Yani beslenirken de genetiğiyle oynanmış yem kullanmıyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Emin olun doğalız derken dünyada hiçbir firma yok ki hayvanın yediği ottan başlayarak rafa kadar olan kısmına kadar her şey doğal olsun. Helal derken de bunu demeye çalışıyoruz hiçbir katkı yok.

Bu arada yurt dışından Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, BAE ve Yemen’den ihracat için talep aldık. Kendileri internette araştırma yaparken bizi bulmuşlar. 6 ay kadar bizim ürünlerimizi araştırmışlar. Bu 5 ülkeyle sözleşme imzalama aşamasındayız. Bu Müslüman ve Türk işadamları tarafından üretilen ilk ürün bu. Onun için önemsiyorlar.

ECZANE RAFINDA

Baby Goat, tüketiciyle eczane kanalıyla buluşuyor. Eser Mumcular, bu kanalı seçme nedenlerini şöyle aktardı: Bilinçli anneler market raflarından mama almak istemiyor. Doktorlarının önerileriyle hareket ediyorlar. Yani bebek mamasında bilinçli bir tüketim söz konusu. Biz de doktorlarla temas kurduk ve onların önerisiyle tüketiciyle buluşuyoruz.Şu an eczanelerde ve bazı hastanelerin yeni doğan servislerinde varız.


YENİ ÜRÜNLER GÜNDEMDE

Mumcular, süt ve süt ürünlerini tamamen bıraktıklarını ve bugün bebek mamasının yanı sıra beslenmesi grubunda yeni ürünler gündemde. Pazarda kalıcı olmak adına özellikle bebek grubunda ürün çeşidinin fazla olması gerekiyor.

ALIŞKANLIK VE ALGILARI DEĞİŞTİRMEK ZOR

Eser Mumcular, süt ve süt ürünleri pazarından çıkma nedenlerini şöyle anlatıyor: 'Klasik mandıracılık yapan çok firma var. Biz farklı bir kulvarda yürümek istedik. Bunun manevi tatmini de daha fazla.Bir de Türkiye'de inek sütüne dayalı bir aroma algısı ve alışkanlığı var. Dolayısıyla keçi sütü ve ürünleri Türk halkının damak tadına hitap etmiyor. Avrupalı bunun kıymetini biliyor. Keçi sütü ve ürünleriyle ilgili tüketim sadece sağlıklı mantığıyla ilerliyor ülkemizde. Biz de kulvarımızı değiştirdik.

Türkiye’nin ilk ve tek yerli ve keçi sütü bazlı bebek maması ile ilgili etiketler keçicik baby goat keçi sütü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.