Türkiye'den net tavır: "Türkmen kardeşlerimize müdahale olursa..."

Barzani'nin referandumuna tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa (Türkiye tarafından) askeri operasyon hemen olur" dedi.

Dışişleri Bakanı, "Biz dostane tavsiyemizi de yaptık, uyarılarımızı da yaptık." ifadelerini kullanırken sınırlarla ilgili durum sorusuna ise," Şu an herhangi bir kapama yok sadece kontrolleri sıkılaştırma var. Attığımız adımlar olacak. Şu an konuları değerlendiriyoruz. IKBY ben kendi yoluma gideceğim dedi, biz de onlara bunun bir bedeli olacaktır dedik ve olacak. Bizim sorunumuz Kürt kardeşlerimiz değil. Suriye'de de değildi." dedi.

TÜRKMENLERE MÜDAHALE OLURSA...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "(IKBY referandumuna ilişkin) Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa (Türkiye tarafından) askeri operasyon hemen olur" diye konuştu.

Türkiye'den net tavır: "Türkmen kardeşlerimize müdahale olursa..." ile ilgili etiketler Barzani Türkiye TSK Operasyon referandum türkmenler askeri müdahale sınır ötesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.