Türkiye'den Merkel'e özel liste!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin iadesini istediği darbecilerin isimlerini ilettiği ortaya çıktı.

Yıldırım, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’ndan dönüş yolunda gazetecilere özetle şunları söyledi:

GURBETÇİLER MEMNUN OLDU

Merkel, iletişim kanallarının açık olması gerektiğini söyledi. Biz de aynı düşündüğümüzü söyledik. (Almanya’daki) Vatandaşlar bundan memnun. Öyle veya böyle istemesek de olumsuzluklar oluyor.’ Hükümetler arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesinden rahatsız olan çevreler var. PKK’lılar burada aktif rol oynuyorlar. Almanya ile Türkiye arasında bir tane bu adamdan (Deniz Yücel) başka bir mesele yok mu yani? Bu kadar basite indirgenecek bir ilişki değil.

(Tutuklu gazeteciler) Asıl meselenin gazetecilik olmadığını biliyoruz. İnsanlar fikirlerini söyler, eleştirilerini yapar. En keskin şekilde yapanları da görüyoruz. Bunlara bir şey oluyor mu? Terör örgütü ile haşır neşir olursanız, terör örgütünü cesaretlendirecek, lojistik destek faaliyetlerine girerseniz bu gazetecilik değil. Başka bir şey.

BİZDE PAKETLEME YOK

Terör örgütlerinin finans, kamuoyu oluşturma, silah ve lojistik ayağı var. Bizim durumumuz Almanya değil. Almanya bir terör örgütü ile mücadele ediyor mu? NSU davası ne oldu? Kimse kaldı mı? Kalmadı. Yani her biri bir vesile ile bitti. Dolayısıyla ülkemize haksızlık etmeyelim. Bizde şey yok; paketleme yok.”

MERKEL’E ÖZEL LİSTE

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde, Türkiye’nin iadesini istediği darbecilerin isimlerini iletti. Alınan bilgiye göre görüşmede Yıldırım “Gülen ve FETÖ, PKK gibi tehlikeli, hafife alıyorsunuz. Bazı iltica taleplerine karşılık vermeden bizimle temasta olmanızda fayda var. Bu teröristlerden bazıları var ki doğrudan darbede yer almış, ciddi şekilde suç işlemiş ve cezalandırılması söz konusu olan isimler. Bunların ilişkilerimizi bozmasına izin vermemeniz gerekir” dedi. Darbe girişimini şiddetle kınadıklarını anımsatan Merkel ise “Kimler mesela?” diyerek isim sordu. Merkel’in “Yazılı dursun elimizde” talebi üzerine Türk heyeti isimleri liste halinde verdi.

Türkiye'den Merkel'e özel liste! ile ilgili etiketler Binali Yıldırım merkel iltica görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.